Головна Новини Світ Німеччина Хто очолить МЗС Німеччини й до чого тут Північний потік-2
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто очолить МЗС Німеччини й до чого тут Північний потік-2

Крісло міністра закордонних справ вперше займатиме жінка

27 листопада 2021, 21:25
Поділіться публікацією:

Вже відомо про нову кандидатуру на посаду міністра закордонних справ. В Німеччині новою міністеркою  стане жінка — Анналена Бербок. Про це повідомив на сторінці в Twitter чинний очільник Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Хайко Маас. Також він додав, що це Міністерство вперше очолить жінка.

Хто очолить МЗС Німеччини й до чого тут Північний потік-2

Анналена Бербок, фото з Twitter

Нова кандидатка має доволі жорстку позицію стосовно газопроводу "Північний потік-2" й переконана в необхідності блокування газопроводу, який збудувала Росія.

Партія Анналени Бербок виступає за те, щоб Європейський союз залишався відкритим для партнерів Східної Європи. З іншого боку, нова кандидатка переконана, що Україна не зможе отримати членство НАТО через те, що на її території відбуваються воєнні дії.

Нагадаємо, що в Берліні представлено коаліційну угоду соціал-демократів, "зелених" та вільних демократів. Політологи говорять, що партія "зелених" має жорсткі позиції щодо Росії й не підтримує введення в експлуатацію "Північного потоку-2". Інші партії можуть навпаки шукати налагодження стосунків з Кремлем, наприклад, Ліберально-демократична партія, що відстоює інтереси німецького бізнесу.

Як повідомляв портал "Коментарі", Кулеба оцінив домовленості нової влади Німеччини щодо України. Глава МЗС України Дмитро Кулеба вважає цілком допустимою угоду нової німецької коаліції щодо України та Росії. Кулеба зазначив, що єдине, що хотілося б бачити в коаліційній угоді – це пункт, який показує чітке ставлення Німеччини щодо майбутнього "Північного потоку-2". В угоді про цей проект не йдеться взагалі.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини