Головна Новини Світ ЄС Politico дізналося, яке рішення може ухвалити ЄС щодо Угорщини за видачу віз росіянам
commentss НОВИНИ Всі новини

Politico дізналося, яке рішення може ухвалити ЄС щодо Угорщини за видачу віз росіянам

ЄС може виключити Угорщину із Шенгенської зони за видачу віз росіянам

5 серпня 2024, 12:52 comments2563
Поділіться публікацією:

Протистояння щодо рішення Угорщини послабити візові обмеження для громадян Росії та Білорусі наростає. Група законодавців у Європарламенті закликала до дій проти Будапешта, включаючи можливість виключення Угорщини із Шенгенської зони. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Politico".

Politico дізналося, яке рішення може ухвалити ЄС щодо Угорщини за видачу віз росіянам

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

У листі, ініційованому чеським депутатом Данушею Нерудовою та литовським парламентарем Пятрасом Ауштревичусом, висловлюється вимога до Єврокомісії щодо термінового розслідування рішення Угорщини. Законодавці стверджують, що це рішення може стати лазівкою та загрожувати функціонуванню Шенгенської зони як безпечного простору для громадян.

Лист також містить попередження: "Якщо угорський уряд відмовиться змінити свою політику, Єврокомісія та всі представники ЄС мають поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, ввівши нові заходи захисту європейських громадян, включаючи, за потреби, нові заходи контролю на угорських кордонах".

У документі згадується можливість того, що інші країни ЄС можуть не визнавати угорські візи та запровадити контроль на кордоні Угорщини.

На вечір неділі лист зібрав близько 70 підписів, включаючи підписи колишніх прем'єр-міністрів Бельгії та Ірландії.

Зазначимо, невдовзі після візиту угорського прем’єра Віктора Орбана до Москви Угорщина спростила умови в'їзду для громадян Росії та Білорусі. Будапешт включив громадян цих країн до програми національної карти, яка видається на два роки з можливістю продовження для тих, хто планує працювати в Угорщині.

Ці дії Угорщини швидко спричинили реакцію в ЄС. Манфред Вебер, голова найбільшої партії Європейського парламенту "Європейська народна партія", закликав до негайних заходів проти Угорщини через видачу віз громадянам РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Угорщині похвалили українців за хоробрість, розповівши, хто заважає закінчити війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини