Головна Новини Світ ЄС Польща грає з вогнем - ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща грає з вогнем - ЄС

У Європарламенті вважають, що правова система ЄС, після дій Польщі, може зруйнуватися

9 жовтня 2021, 04:56
Поділіться публікацією:

Політики з усієї Європи обурились ухвалою Конституційного трибуналу Польщі і погрожують неприємними для неї наслідками. Про це пише Reuters.

Польща грає з вогнем - ЄС

Європарламент, фото з відкритих джерел

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйен заявила, що вона глибоко стурбована подіями у Польщі, і що влада Європейського Союзу зробить все можливе аби його законодавство стояло на першому місці. У її заяві йдеться і про те, що 450 мільйонам громадян ЄС та його бізнесу потрібна правова впевненість, і Комісія проведе швидкий аналіз, щоб визначитись з подальшими кроками. 

 "Ми повинні чітко заявити, що цей уряд у Польщі грає з вогнем. Першість європейського законодавства має істотне значення для інтеграції Європи та спільного життя в Європі. Якщо цей принцип буде порушено, Європа, як ми її знаємо, як вона була побудована згідно з Римськими договорами, припинить своє існування", — заявив міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн, прибувши на зустріч міністрів ЄС у Люксембург.

Зараз влада ЄС може переглянути можливість видачі Польщі грантів для структурних проектів на 2021-2027 роки. 

"Якщо європейські нормативно-правові акти більше не прийматимуться, виникає питання, чи може Польща все ще отримувати прибуток від величезних обсягів фінансування ЄС, яке вона отримує зараз", — сказала Моніка Холмаер, депутатка Європарламенту від правоцентристської партії "Європейський народ".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Глава уряду Польщі Матеуш Моравецький привітав рішення Конституційного трибуналу про перевагу польського законодавства над європейським. При цьому польський прем'єр-міністр дав зрозуміти, що це рішення не дає права навіть говорити про перспективи виходу Польщі з ЄС. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини