Головна Новини Світ Європа Прем'єр Моравецький заявив, що Польща залишається в ЄС, але є одна умова
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Моравецький заявив, що Польща залишається в ЄС, але є одна умова

Прем'єр заявив, Польща залишиться в ЄС, але не хоче бути країною другого сорту

8 жовтня 2021, 16:37
Поділіться публікацією:

Глава уряду Польщі Матеуш Моравецький привітав рішення Конституційного трибуналу про перевагу польського законодавства над європейським. При цьому польський прем'єр-міністр дав зрозуміти, що це рішення не дає права навіть говорити про перспективи виходу Польщі з ЄС. Як передає видання "Коментарі", про це прем'єр-міністр написав у себе в Facebook.

Прем'єр Моравецький заявив, що Польща залишається в ЄС, але є одна умова

Матеуш Моравецький Фото: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Лідер поляків висловив думку, що приєднання Польщі та інших країн Центральної Європи — це знаковий момент в історії останніх десятиліть. Те, що відбулося важливо не тільки для Варшави, а й для всієї європейської сім'ї. Від цього приєднання і укрупнення виграла і Польща, і Європейський Союз. Прем'єр підкреслив, він вважали і вважає, що місце Польщі в об'єднаній Європі.

Відносно позиції Конституційного трибуналу Матеуш Моравецький заявив, що це рішення підтвердило, що конституційне право має перевагу перед іншими джерелами права. Прем'єр нагадав, що Польща не одна з таким знаковим рішенням, тому як ряд Конституційних судів інших країн-членів ЄС також взяли такі рішення. Польща, як повноцінний член ЄС, має такі ж права, як і всі інші держави. Польща не готова поступатися своїми правами, заради членства в ЄС і не готова, щоб до неї ставилися інші країни, як до країни другого сорту.

Відзначимо, в своїй публічній заяві Матеуш Моравецький підкреслює важливість рішення Конституційного суду Польщі, який визнав ряд статтею договорів ЄС неконституційними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Польща допоможе сім'ям жертв війни на Донбасі: стали відомі подробиці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини