Головна Новини Світ ЄС Польща погрожує перекрити кордони з Україною: з'явилася реакція ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща погрожує перекрити кордони з Україною: з'явилася реакція ЄС

ЄС запевнив Київ: вимоги польських перевізників не змінять умов "транспортного безвізу"

1 листопада 2023, 09:50 comments2508
Поділіться публікацією:

Угода про лібералізацію перевезень між Україною та Євросоюзом діятиме до липня 2024 року. Позиція та вимоги польських перевізників не можуть вплинути на умови "транспортного безвізу", які були обумовлені та узгоджені раніше. Такою є позиція директорату Єврокомісії з питань мобільності (DG MOVE). Як передає портал "Коментарі", про це у Facebook повідомив заступник голови Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Польща погрожує перекрити кордони з Україною: з'явилася реакція ЄС

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

"Провели переговори з керівництвом Директорату Єврокомісії з питань мобільності (DG MOVE). Основна тема – взаємодія щодо загроз польських перевізників перекрити кордон (Ред. – між Україною та Польщею) та забезпечення стабільної роботи пунктів пропуску. Маємо запевнення від європейських колег, що вимоги перевізників не призведуть до змін Угоди про лібералізацію перевезень між Україною та ЄС", – розповів заступник міністра.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день Київ отримав чіткі запевнення, що нічого не може загрожувати "транспортному безвізу". Він продовжуватиме діяти, як і раніше.

При цьому Сергій Деркач звернувся за допомогою до керівних органів ЄС, якщо Варшава все ж таки зважиться на радикальні заходи та пропускні пункти на кордоні України та Польщі буде заблоковано польською стороною. Блокада не повинна вплинути на українську економіку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — перевізники у Польщі можуть розпочати 3 листопада масштабний страйк, який передбачає перекриття всіх пунктів пропуску з України. Причиною називають надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС. Про що говорять такі рішення? Як можна врегулювати ситуацію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини