Головна Новини Світ ЄС Польща спробує зупинити запуск "Північного Потоку-2": подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща спробує зупинити запуск "Північного Потоку-2": подробиці

Польська компанія PGNiG братиме участь в сертифікації "Північного Потоку-2"

24 вересня 2021, 11:45
Поділіться публікацією:

Федеральне мережеве агентство Німеччини надало польській компанії PGNiG право на участь у процедурі по сертифікації газопроводу "Північний Потік-2". Про це повідомляє пресслужба відомства.

Польща спробує зупинити запуск "Північного Потоку-2": подробиці

Будівництво "Північого потоку-2", фото з відкритих джерел

У  PGNiG задоволені таким рішенням. За словами президента правління PGNiG Павла Маєвського, заявка на сертифікацію моделі "Північного Потоку-2", яку подала швейцарська компанія, говорить про те, що вони все ще намагаються отримати регуляторні привілеї. А польська компанія може ефективно відстояти свою позицію.

У PGNiG SA вважають, що "Північний Потік-2" не відповідає формальним і істотним вимогам до сертифікації в преференційних моделях Незалежного оператора подачі. Крім того, там впевнені, що позитивне рішення про прохід сертифікації поставить під загрозу енергетичну безпеку ЄС.

"У процедурі сертифікації ми також будемо прагнути до того, щоб власник "Північного потоку-2" не уникнув застосування вимог по розділу власності, доступу третіх сторін і прозорих тарифів, що враховують витрати на весь газопровід. Ми будемо послідовно доводити, що "Північний Потік-2" не відповідає формальним і істотним вимогам до оператора газопроводу, зокрема тим, що стосується безпеки поставок і корпоративної структури компанії ", — сказав Павло Маєвський.

Поляки вважають, що введення газопроводу в експлуатацію до отримання остаточного рішення про сертифікацію, буде порушенням законодавства Німеччини і ЄС. Робота без остаточного рішення про сертифікацію призведе до дискримінації інших енергетичних компаній і спотворення конкуренції на внутрішньому ринку газу.

Процедура сертифікації почалася 8 вересня цього року. Участь в сертифікації приймає і Єврокомісія. Вона повинна надати свій висновок Федеральному мережевому агентству Німеччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в "Газпромі" спростували початок поставок газу з 1 жовтня.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини