Головна Новини Світ ЄС Польща ввела надзвичайний стан на кордоні
commentss НОВИНИ Всі новини

Польща ввела надзвичайний стан на кордоні

У четвер, 2 вересня, президент Польщі Анджей Дуда підтримав введення надзвичайного стану

3 вересня 2021, 02:04
Поділіться публікацією:

У частинах Люблінського і Підляського воєводств, поблизу кордонів Польщі та Білорусі, введено надзвичайний стан. Про це повідомили в канцелярії президента Польщі. 31 серпня Рада міністрів прийняв рішення звернутися до президента Анджея Дуди про введення надзвичайного стану строком на 30 днів у прикордонній зоні частин Люблінського воєводства і частин Підляського воєводства, інформувала канцелярія прем'єра. Причина — потік нелегальних мігрантів з Білорусі.

Польща ввела надзвичайний стан на кордоні

Польща (фото з відкритих джерел)

"Ситуація на кордоні з Білоруссю досі залишається напруженою через те, що режим Лукашенка вирішив везти людей з Іраку, після чого відправити їх на територію Литви, Латвії та Польщі", — сказав глава уряду Матеуш Моравецький, пояснюючи рішення Ради міністрів.

У четвер, 2 вересня, президент Польщі Анджей Дуда підтримав введення надзвичайного стану.

"Детально проаналізовано заяву про введення надзвичайного стану в Підляському воєводстві і частини Люблінського воєводства. (...) Президент вирішив ввести надзвичайний стан в зоні, зазначеної в розпорядженні", — повідомили в канцелярії.

Нагадаємо, в одному з американських штатів оголосили надзвичайний стан. Йдеться про Флориду. Найближчим часом там може статися серйозна екологічна катастрофа. Таку інформацію повідомив губернатор штату Рон ДеСантіс. Причина введення надзвичайного стану — загроза прориву резервуару з хімікатами. Якщо резервуар не витримає, в затоку Тампа може потрапити 3,6 мільйона кубометрів токсичних відходів.

Така кількість шкідливих речовин неабияк може погіршити якість води, вплинути на флору і фауну і привести до серйозної екологічної катастрофи. У самому окрузі манаті, де і знаходиться резервуар з шкідливими речовинами, віддала розпорядження про евакуацію жителів і співробітників підприємств, розташованих поруч з ним. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини