Головна Новини Світ ЄС Польський суд визнав, що закони ЄС суперечать конституції країни
commentss НОВИНИ Всі новини

Польський суд визнав, що закони ЄС суперечать конституції країни

Країна робить великий крок до правового "Polexit"

7 жовтня 2021, 22:46
Поділіться публікацією:

Конституційний трибунал Польщі ухвалив, що деякі закони ЄС суперечать Конституції країни. Про це повідомляє видання "The Guardian".

Польський суд визнав, що закони ЄС суперечать конституції країни

Прапор Польщі, фото з відкритих джерел

Таким чином Польща зробила значний крок до правового "Polexit", вважають деякі члени Європарламенту. 

Єврокомісія відповіла, що таке рішення викликало серйозну стурбованість. Там наголосили, що право ЄС має перевагу над національним законодавством. 

"Ухвали Європейського суду є обов'язковими для всіх органів влади країн-членів, включаючи національні суди. Єврокомісія не вагаючись використовуватиме свої повноваження згідно з договорами для забезпечення єдиного застосування та цілісності союзу", — зявили у відомстві.
Через польську ухвалу, Брюсель може не схвалити виділення 57 мільярдів євро у рамках постійного фінансування. 
"Наші гроші не можуть фінансувати уряди, які висміюють і заперечують наші спільно узгоджені правила. Заявивши, що договори ЄС несумісні з польським законодавством, нелегітимний конституційний трибунал у Польщі вивів країну на шлях до Polexit ", - сказав Єроен Ленаерс, член правоцентристської Європейської народної партії.
Про можливе припинення фінансування Польші сказали і депутати Європарламенту від "зелених" Німеччини. 
Представник польського уряду Пьотр Мюллер заявив, що рішення Конституційного трибуналу не поширюється на сфери, де ЄС має повноваження, які делеговані спільними договорами.
Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава польської урядової партії PiS Ярослав Качинський заявив, що розкол навколо судових реформ не привід для виходу з Єврозони. Резолюцію створили на тлі зростаючої напруженості через розкол навколо судової реформи. Також заяви Ярослава Качинського прозвучали на тлі повідомлень членів його партії, що Польща може вийти з ЄС. Хоча більшість поляків бачать Польщу в складі ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини