Головна Новини Світ ЄС Попередження з Естонії: готуються закрити кордон з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Попередження з Естонії: готуються закрити кордон з Росією

Через збільшення кількості незаконних мігрантів з Росії Естонія може закрити пропускні пункти на кордоні з Росією.

14 лютого 2024, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Поліція Естонії повідомила, що з боку Росії посилився міграційний тиск, тому країна може закрити кордон з РФ, подібно як до цього кілька місяців тому вдалась Фінляндія. Естонська поліція попередила, що у разі закриття пропускного пункту, через нього не можна буде повернутись до Естонії.

Попередження з Естонії: готуються закрити кордон з Росією

Естонія готова закрити кордон з Росією. Фото з відкритих джерел

Пресслужба поліції Естонії опублікувала заяву у якій заявила про можливість закриття пунктів пропуску на кордоні з Росією.

"Через міграційний тиск з боку Росії Естонія може бути змушена закрити пункти пропуску. Зверніть увагу, що якщо Естонія буде змушена тимчасово закрити свої пункти пропуску через міграційний тиск, ви не зможете повернутися до Естонії через цей пункт пропуску", — повідомила поліція Естонії.

В заяві також вказано причину таких дій. В естонському відомстві зазначили, що Росія збільшила кількість нелегальних мігрантів на кордоні, які намагаються потрапити до ЄС без законного права в’їзду на територію Європейського Союзу. Таким чином Естонія готова наслідувати приклад Фінляндії та закрити кордон з Росією.

"Якщо ці дії триватимуть, ми будемо змушені закрити пункти пропуску з метою захисту національної безпеки та громадського порядку, як це вже було зроблено у Фінляндії через міграційний тиск", — наголосили у поліції країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Фінляндія продовжує тримати закриті кордони з Росією. Таку ситуацію підтримують деякі росіяни та російськомовні у країні.

Також "Коментарі" писали про прем’єрку Естонії, яка відреагувала на рішення Росії оголосити її у розшук. За словами Каї Каллас їй відомі методи Росії, адже вони подібні до методів СРСР через які постраждала її родина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини