Головна Новини Світ ЄС Російськомовні у Фінляндії провели мітинг на підтримку закрити кордон з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Російськомовні у Фінляндії провели мітинг на підтримку закрити кордон з Росією

Фінляндія продовжує тримати закриті кордони з Росією. Таку ситуацію підтримують деякі росіяни та російськомовні у країні.

14 січня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

13 січня група активістів "Ні рашизму у Фінляндії" провела мітинг в Гельсінкі на підтримку фінської влади, яка закрила кордон з Росією. Група активістів складається з росіян та російськомовних, які живуть у Фінляндії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на фінський ресурс Yle.

Російськомовні у Фінляндії провели мітинг на підтримку закрити кордон з Росією

Фінляндія закрила кордони для громадян РФ. Фото з відкритих джерел

Свою акцію група "Ні рашизму у Фінляндії" пояснює необхідністю підтримати безпеку для всіх, хто мешкає у Фінляндії.  Один з організаторів акції Ілля Канатуш розповів, що йому здалось не коректним, коли у Фінляндії протестували росіяни за відкриття кордонів з РФ від імені усіх російськомовних. За його словами серед російськомовних існують різні групи, зокрема і ті, хто не підтримує політику режиму Путіна.

"Я виступаю не лише проти Путіна, а й проти російської ідеології загалом. У мене є родичі в Росії, проте я повністю підтримую закриття кордонів. Мене обурило те, що організатори протестів ігнорують першопричину того, що відбувається, яка полягає у діях Росії", — розповів Канатуш.

На думку активіста Росія намагається посилити свою пропаганду у Фінляндії. За його словами проти Фінляндії почались використовувати прийоми, якими Росія користувалась перед нападом на Україну, зокрема про нібито геноцид росіян з боку фінів та активне просування пропаганди проти фінського народу.

"Фінляндія дуже м'яко та цивілізовано вживає заходів щодо закриття кордону. Ми хочемо показати, що її дії, можливо, навіть надто м'які. У майбутньому, ймовірно, з боку Росії можливі ще грубіші провокації, і як фінський уряд, так і суспільство мають бути до цього готові", — додав Канатуш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські пропагандисти поширили жарт про видачу повісток на вулиці в Польщі як правдиву інформацію.

Також "Коментарі" писали про фінів, які забрали у росіян поїзди. У Москві лютують через таку ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини