Головна Новини Світ ЄС Поплатилася за розворот у бік РФ: чого ЄС позбавив Грузію
commentss НОВИНИ Всі новини

Поплатилася за розворот у бік РФ: чого ЄС позбавив Грузію

ЄС заморозив 30 мільйонів євро, виділених на підтримку оборонного сектору Грузії

9 липня 2024, 10:10
Поділіться публікацією:

Лідери країн Європейського Союзу ухвалили рішення про заморожування 30 млн. євро, які планувалося направити Грузії для зміцнення обороноздатності країни. Таку інформацію озвучив представникам мас-медіа посол ЄС в Грузії Павел Герчинський.

Поплатилася за розворот у бік РФ: чого ЄС позбавив Грузію

Грузія та ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Що стосується співпраці у сфері безпеки та оборони, на жаль, ми змушені повідомити вас, що лідери [ЄС] також вирішили заморозити гроші, виділені на підтримку Сил оборони Грузії в рамках Європейського фонду миру (EPF). Зараз гроші, які ми планували передати Міністерству оборони, а це 30 мільйонів євро, заморожені", – прокоментував дипломат.

При цьому Павел Герчинський уточнив, що та політика, яку вирішив зайняти офіційний Тбілісі, підштовхує Захід і до інших радикальніших кроків щодо Грузії. Саме тому пряму допомогу ЄС уряду Грузії буде скорочено, і ЄС намагатиметься перекласти цю пряму допомогу уряду на громадянське суспільство та засоби масової інформації. Такої думки дійшли глави МЗС країн ЄС після переговорів у Люксембурзі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США в рамках перегляду двосторонньої співпраці з Грузією відклали на невизначений термін заплановані в них навчання Noble Partner ("Гідний партнер"), заявили в Пентагоні. Навчання мали пройти з 25 липня по 6 серпня.

Рішення, згідно з заявою, пов'язане зі звинуваченнями грузинського уряду на адресу США та інших західних партнерів у тому, що вони нібито чинили тиск на Грузію з метою відкриття другого фронту проти Росії для послаблення тиску на Україну, а також участі у двох спробах перевороту проти правлячої партії. "Грузинська мрія". У Вашингтоні ці звинувачення назвали хибними.

Також видання "Коментарі" повідомляло – доведеться "зачинити двері": у Європейському Союзі зробили останнє попередження Грузії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини