Головна Новини Світ ЄС Португалія передасть шість радянських гелікоптерів "Камов" для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Португалія передасть шість радянських гелікоптерів "Камов" для України

Окрім цього, Португалія готова брати участь у тренувальній місії ЄС

13 жовтня 2022, 21:50
Поділіться публікацією:

6 гелікоптерів радянського виробництва "Камов"  Португалія передасть Україні. Вони вже втратили свою ліцензію на експлуатацію через санкції проти Росії. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на Observador.

Португалія передасть шість радянських гелікоптерів "Камов" для України

Гелікоптери "Камов" (фото з відкритих джерел)

"Ми надамо в розпорядження України наш парк вертольотів "Камов" на прохання України і в координації з Міністерством внутрішніх справ, які через нинішній сценарій, санкції, накладені на Росію, ми більше не можемо експлуатувати, Фактично вони не мають сертифікатів льотної придатності і ми навіть не зможемо їх відремонтувати", — заявила міністр оборони Португалії Елена Каррейрас після зустрічі міністрів країн НАТО в Брюсселі.

Чиновниця з Португалії переконана, що ЗСУ обов'язково знайдуть їм гарне застосування. Окрім цього, вона повідомила, що один із  гелікоптерів зламався під час аварії, відтак українська сторона мусить самостійного його полагодити. Каррейрас додала, що ідея полягає в тому, аби техніка була передана якнайшвидше.  

Очільниця оборонного відомства повідомила, що її країна готова долучитися до тренувальної місії Європи з надання військової допомоги України. Вона також нагадала, що Португалія вже передала деяку зброю, зокрема, бронетехніку, системи зв'язку, дрони та медичні засоби.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Німеччина передасть Україні пакет допомоги на 11 мільйонів євро. Німеччина готує для України новий пакет допомоги загальною вартістю 11 мільйонів євро. Мова йде про теплу зимову форму, намети та інше важливе спорядження для ЗСУ взимку. У повідомленні йдеться, що офіційний Берлін в рамках нового пакету допомоги українській державі надасть сотні мобільних електрогенераторів, 100 наметів з підігрівом, 100 тисяч теплих нижніх курток, светрів та інший зимовий одяг.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини