Головна Новини Світ ЄС "Правові стандарти мають дотримуватися на кордоні": як Німеччина планує подолати міграційну кризу
commentss НОВИНИ Всі новини

"Правові стандарти мають дотримуватися на кордоні": як Німеччина планує подолати міграційну кризу

Німеччина заявляє, що на кордоні мають бути дотриманими права мігрантів

9 грудня 2021, 17:23
Поділіться публікацією:

На кордоні з Білоруссю необхідно дотримуватися правових стандартів. Такузаяву зробила Німеччина в четвер, 9 грудня, коли міністри внутрішніх справ ЄС зустрілися, щоб обговорити обмеження прав деяких мігрантів, щоб запобігти тому, що блок назвав гібридною атакою Мінська. Про це повідомляє Reuters.

"Правові стандарти мають дотримуватися на кордоні": як Німеччина планує подолати міграційну кризу

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер - Reuters

Міністри розглянуть пропозицію Європейської комісії, яка дозволить Польщі, Литві та Латвії, які мають спільні кордони з Білоруссю, обмежити права мігрантів на шість місяців і вимагати від них притулку лише у визначених місцях.

Новий міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер назвала негуманною поведінку білоруського президента Олександра Лукашенка, коли вона прибула на свою першу зустріч з колегами з ЄС у Брюсселі.

"Він використовує страждання людей, щоб грати для домашньої аудиторії. Важливо, щоб правові стандарти дотримувалися на кордоні, тому я б вітала розміщення там (прикордонного агентства ЄС) Frontex, і так само важливо, щоб організації допомоги мали доступ (до мігрантів) у будь-який час", – сказала Фазер, додавши, що основні права мігрантів необхідно поважати.

Тисячі мігрантів застрягли на східному кордоні Європейського Союзу, оскільки, за словами ЄС, Мінськ створив кризу, спричинену розповсюдженням білоруських віз на Близькому Сході. Але Лукашенко каже, що ЄС свідомо спровокував гуманітарну кризу, яку необхідно вирішити.

Комісар ЄС із внутрішніх справ Ілва Йоханссон стверджувала, що запропоновані заходи відповідають договору ЄС та основним правам, а також надають Польщі та країнам Балтії певну свободу дії.

"У ситуації кризи, з інструменталізацією, яку ми маємо на кордоні з Білоруссю, важливо, щоб країни-члени мали можливість робити деякі відступи... Але також важливо дотримуватися договору та основних прав. І від цього не можна відступати", — сказала Йоханссон журналістам.

Йоханссон також відхилила пропозиції поширити заходи на інші країни, такі як розділений острів Кіпр, де кордон між турецькою та грецькою сторонами розглядається як лазівка ​​для мігрантів, які мають намір потрапити в ЄС.

Як повідомляли раніше "Коментарі", самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що готовий припинити постачання російських енергоносіїв, якщо Польща закриє кордон з Білоруссю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини