Головна Новини Світ ЄС Прем’єр Чехії назвав причину, чому вони відмовилися передати ЗСУ танки Leopard
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єр Чехії назвав причину, чому вони відмовилися передати ЗСУ танки Leopard

Чехія не може поставити Україні танки Leopard 2, бо переживає за свою безпеку

24 січня 2023, 19:42 comments1123
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала заявив, що Чехія відмовилася постачати ЗСУ танки Leopard 2, які країна почала отримувати від Німеччини. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на заяву чеського політика для Welt.

Прем’єр Чехії назвав причину, чому вони відмовилися передати ЗСУ танки Leopard

Петро Фіала (фото з відкритих джерел)

"Наразі неможливо відправити Leopard 2, тому що ці танки потрібні нам для нашої безпеки", — сказав Фіала.

Відомо, що у 2022 році  Чехія віддала Україні радянські танки Т-72, а Німеччина зобов'язалась їм компенсувати цю допомогу своїми танками Leopard. Відтак у грудні Чехія отримала перший Leopard від Німеччини. Загалом офіційний Берлін має поставити чехам ще 14 танків.

До того, в складі чеської армії  були лише радянські танки. Частину із них країна модернізувала та передала для ЗСУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Польща очікує компенсації за танки, які відправить в Україну.Польський уряд неодноразово заявляв, що хоче відправити танки Leopard 2 до України, проте Німеччина не дозволяє цього робити. Тепер прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що очікує від ЄС компенсації за можливу відправку танків в Україну. Польща активно просуває ідею постачання танків до України. Проте, країна хоче отримати компенсацію за відправку танків. Нещодавно уряд Польщі оголосив, що зробив офіційний запит до Німеччини на відправку танків Leopard 2 до України. А прем'єр-міністр Матеуш Моравецький сподівається, що Німеччина якнайскорше розгляне це питання.

Також "Коментарі" писали про те, що Байден готовий передати Україні десять танків Abrams для тиску на Німеччину.Німеччина не підтримує союзників у рішенні відправити танки Leopard 2 та усіляко затягує процес. Однією з умов було те, щоб США також надали свої танки Abrams в Україну. Американський чиновник стверджує, що Байден готовий піти на такий крок.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини