Головна Новини Світ ЄС Прем'єр Іспанії звернувся до Путіна: що сказав політик
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Іспанії звернувся до Путіна: що сказав політик

Санчес запевнив, що НАТО зміцнилося "перед лицем дурних розрахунків" російського президента

21 листопада 2022, 15:20 comments1368
Поділіться публікацією:

Голова Уряду Іспанії Педро Санчес відправив "гучне послання" президенту РФ Володимиру Путіну. Під час свого виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї в Мадриді, політик заявив: "Дайте спокій Україні". Про це повідомляє El Pais.

Прем'єр Іспанії звернувся до Путіна: що сказав політик

Педро Санчес ( фото з відкритих джерел)

Санчес заявив, що поки ця "абсурдна війна" не припиниться, країни-союзники будуть єдиними поряд з українським урядом, захищаючи демократію, суверенітет.

 Окрім цього, політик переконаний, що НАТО зміцнилося "перед лицем дурних розрахунків" президента РФ, і похвалив "оперативність, рішучість і розумність", з якими Альянс відреагував на вторгнення Росії.

 Прем'єр-міністр Іспанії закликав зберігати "твердість, єдність та стриманість", уникаючи ескалації конфлікту. Для прикладу він навів реакцію союзників на "випадкове влучення ракети" на територію Польщі. 

Також він заявив, що "військові злочини не можуть залишитися безкарними", пригадавши, що Іспанія відправила в Україну поліцейських, які будуть співпрацювати з українськими правоохоронцями та допомагати розслідувати злочини. 

"Стримування не можна плутати з пасивністю", — сказав Педро Санчес. 

Політик повідомив, що внесок Іспанії в оборону України через фонд ЄС для фінансування закупівлі зброї, склав майже 270 млн євро. Також Іспанія прийняла більше 135 тисяч біженців з України.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що Іспанія відправить винищувачі для патрулювання повітряного простору за російськими літаки. Іспанія, яка є одним з членів НАТО найближчим часом відправить винищувачі для здійснення патрулів у повітряному просторі Румунії та Болгарії. Окрім того, іспанці забезпечать Румунію радаром далекої дії. Такий захід здійснений в рамках інтегрованої протиповітряної оборони НАТО.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини