Головна Новини Світ ЄС Прем'єр Польщі розповів, як Путін публічно зізнався у газовому шантажі Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр Польщі розповів, як Путін публічно зізнався у газовому шантажі Європи

Матеуш Моравецький закликав Заходу дати жорстку відповідь Росії

31 грудня 2021, 11:18
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що президент РФ Володимир Путін сам підтвердив, що проект "Північний потік-2" – це складова газового шантажу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "RMF4".

Прем'єр Польщі розповів, як Путін публічно зізнався у газовому шантажі Європи

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. Фото з відкритих джерел

Президент РФ Володимир Путін, беручи участь у засіданні уряду, заявив, що запуск "Північного потоку-2" сприятиме тому, що ціни на "блакитне паливо" стабілізуються.

Коментуючи сказане Путіним прем'єр-міністр Польщі зазначив, що після такого визнання президента Росії не варто навіть намагатися знайти інших пояснень, щоб зрозуміти, навіщо у Росії вирішили запустити "Північний потік-2" і чому почали використовувати цей газопровід як елемент шантажу.

Матеуш Моравецкій зазначив, що відповідальність за високі ціни на енергоносії лежить на Росії. Також частина провини є на Брюсселі, який погодився діяти за правилами, які нав'язала Москва. Ціни на газ одразу вплинули на те, що піднялися ціни на продукти харчування, а також послуги.

Моравецький підкреслив, що тепер, маючи добудований газопровід "Північний потік-2", Путін має всі підстави публічно виставляти умови західній Європі, заявляючи, що якщо та поводитиметься ввічливо, то газовий вентиль відкриють і газ піде за дешевшою ціною. Все це є газовий шантаж Путіна.

Прем'єр Польщі запропонував партнерам у ЄС найближчим часом дати жорстку відповідь Росії, а в довгостроковій перспективі зайнятися розширенням газової та енергетичної інфраструктури.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Німеччина може зупинити проект "Північного потоку-2" залежно від розвитку ситуації з російською агресією проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Хаим Грець

31 грудня 2021, 11:33

А шантажировать Россию яблоками не пробовал?


Новини