Головна Новини Світ ЄС Прем’єрку Литви наздогнав «привид Путіна». Що вона змушена була зробити
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем’єрку Литви наздогнав «привид Путіна». Що вона змушена була зробити

Прем’єрка Литви Інгріда Шимоніте, яка приймає участь у президентських виборах, через російського диктатора змушена була відмовитися від свого передвиборчого гасла, повідомляє LRT

4 березня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

Шимоніте зазнала критики через своє гасло, яке виявилося схожим на гасло російського диктатора Володимира Путіна у 2018 році.

Прем’єрку Литви наздогнав «привид Путіна». Що вона змушена була зробити

Інгріда Шимоніте

Як відзначає видання, гасло литовської прем’єрки — "Сильна президентка – сильна країна". Критики Шимоніте вказали, що у Путіна було схоже гасло — "Сильний президент – сильна Росія".

При цьому Шимоніте відзначила, що спокійно ставиться до критики і додала, що у передвиборних перегонах перемагають не гасла, а люди. Також вона додала, що боялася б більше не гасел, а кандидатів, які власне хочуть бути схожими на російського диктатора.

Також Шимоніте підкреслила, що не слідкувала за виборами в Росії, тому не може сказати, чи її гасло дійсно є схожим на гасло Путіна.

Втім, голова її передвиборчого штабу Міндаугас Лінге згодом відзначив, що все ж схожість між гаслами Шимоніте та російського диктатора є. За його словами, прийнято рішення, що гасло "Сильна президентка – сильна країна" більше використовувати не будуть.

Як підкреслив Лінге, від гасла відмовилися, бо воно може викликати неприємні асоціації. Також він додав, що в цьому випадку мова йшла просто про елементарну людську необачність.

Нагадаємо, російський диктатор готується переобратися на президентських виборах. Конкурентів у нього немає.

Як повідомляв портал "Коментарі", очільник зовнішнього дипломатичного відомства РФ Сергій Лавров поскаржився, що його нещодавно проігнорували посли ЄС. За його словами, нібито Росія мала дані про підготовку посольствами ЄС у Москві механізмів підтримки несистемної опозиції перед виборами президента. Тож він вирішив зібрати послів нібито, щоб порадити не займатися такими справами, але дипломати надіслали ноту та проігнорували зустріч з Лавровим. Чергову заяву міністра закордонних справ РФ, де він вкотре поскаржився на ЄС, цитують російській пабліки.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини