Головна Новини Світ Росія Вибори в Росії: Лавров поскаржився на послів ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Росії: Лавров поскаржився на послів ЄС

Лавров в черговий раз хотів прочитати європейським дипломатам кремлівські наративи

4 березня 2024, 20:00
Поділіться публікацією:

Очільник головного дипломатичного відомства РФ поскаржився, що його нещодавно проігнорували посли ЄС. Лаврова розповів, що нібито Росія мала дані про підготовку посольствами ЄС у Москві механізмів підтримки несистемної опозиції перед виборами президента. Тож він вирішив зібрати послів нібито, щоб порадити не займатися такими справами, але дипломати надіслали ноту та проігнорували зустріч з Лавровим. Чергову заяву міністра закордонних справ РФ, де він вкотре поскаржився на ЄС, цитують російській пабліки.

Вибори в Росії: Лавров поскаржився на послів ЄС

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

"Ми, зібравши таку інформацію, запросили всіх послів ЄС на зустріч зі мною. Я просто хотів як міністр закордонних справ послам розповісти, що ми радимо з найкращих спонукань не займатися цим. За два дні до призначеної зустрічі нам надіслали ноту – ми вирішили не ходити. Можете собі уявити відносини з державами на дипломатичному рівні, чиї посли бояться прийти на зустріч із міністром у країні, де вони акредитовані",- поскаржився Лавров.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров відреагував на обговорення німецькими офіцерами атаки на Кримський містНа думку Сергія Лаврова, насправді канцлер Німеччини Олаф Шольц хоче передати Україні далекобійні ракети "Таурус", але зробити це таємно, щоби у разі "прильотів" на Берлін навіть ніхто не подумав.

За його словами, Німеччина хоче, щоби у разі значущих атак всі подумали на американців та британців. При цьому Лавров нагадав, ще один факт "самовикриття", який уже мав місце. Так, за його словами, колишній канцлер Німеччини Ангела Меркель та екс-президенти Франсу Олланд та Петро Порошенко заявляли, що навіть не збиралися виконувати "Мінські домовленості", які були підписані з Росією.
 

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини