Головна Новини Світ ЄС Президент Чехії розповів «гірку правду» про війну в Україні та не виключив компромісний «мир»
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії розповів «гірку правду» про війну в Україні та не виключив компромісний «мир»

Президент Чехії Петр Павел в інтерв’ю SkyNews заявив про те, що Україна не зможе в осяжном майбутньому відвоювати окуповані території. Він не виключив, що у війні може бути знайдений певний компроміс, на який підуть Україна і РФ

15 травня 2024, 19:13
Поділіться публікацією:

Росія просто так не віддасть території, які зуміла захопити, тому наївно сподіватися, що Україна в "осяжному майбутньому" зможе їх відвоювати заявив президент Чехії Петр Павел. Саме тому, він закликав більш реалістично дивитися на ситуацію.

Президент Чехії розповів «гірку правду» про війну в Україні та не виключив компромісний «мир»

Петр Павел

Петр Павел вважає, що спочатку потрібно зупинити війну в Україні, і тільки після цього розпочати обговорення майбутніх домовленостей. За його словами, мова може йти про певний компроміс, який відбудеться за згодою України, Росії та країн, які гарантуватимуть мирну угоду між ними.

Пізніше у мережі "Х" Петр Павел додав, що завжди наголошував, що Київ потрібно підтримувати всіма можливими засобами відповідно до міжнародного права. За його словами, частиною такої підтримки, власне є збільшення поставок боєприпасів та військової техніки Силам оборони.

Окрім того, на думку Петра Павела, насправді Росія могла б негайно зупинити війну, проте вона у цьому геть зовсім не зацікавлена. Адже, каже чеський президент, Кремль і досі сподівається досягнути всіх своїх цілей, починаючи від захоплення країни, усунення її влади до проведення так званої демілітаризації.

Втім, які відзначив Петр Павел, військова допомога Києву не виключає того, що можна паралельно шукати і інші рішення для припинення війни.

"У той же час має бути правдою те, що будь-яка майбутня мирна домовленість обов'язково передбачає згоду України, враховуючи її базові інтереси",
 - підкреслив Петр Павел.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу активізувалися розмови щодо так званих мирних переговорів між Україною та РФ. Зокрема, все частіше про "мир" почав говорити кремлівський диктатор Володимир Путін, але припинити війну він хоче на своїх умовах.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини