Головна Новини Світ ЄС Президент Хорватії закликав Європу до угоди з Росією, звинувативши Лондон у підбурюванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Хорватії закликав Європу до угоди з Росією, звинувативши Лондон у підбурюванні

Президент Хорватії звинуватив Британію у підбурюванні України до "конфронтації" з РФ

2 лютого 2022, 16:30
Поділіться публікацією:

Президент Хорватії Зоран Міланович, який раніше висловлювався погано на адресу України, рекомендуючи прислухатися до Росії і перестати мріяти про членство в НАТО, знову згадав про нашу країну. Цього разу хорватський лідер звинуватив Велику Британію у "підбурюванні", заявивши, що вона розпалює конфлікт між Росією та Україною. Про це повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "Euractiv".

Президент Хорватії закликав Європу до угоди з Росією, звинувативши Лондон у підбурюванні

Зоран Міланович. Фото: з відкритих джерел

Міланович заявив, що лише через угоду з Росією можна говорити про стабільність у Європі. Поки що замість того, щоб піти на діалог із Росією, Великобританія та США розігрують свою гру, і фактично тримають Україну в заручниках ситуації.

Президент Хорватії також заявив, що Великобританія, яка сьогодні стала другорядною країною, намагається за рахунок України позначити свою значущість, вводить країну в оману.

Також Міланович відповів на запитання журналістів, чому він відмовив у зустрічі міністру оборони Великобританії Бену Уоллесу. Хорватський лідер зазначив, що за статусом він не зобов'язаний проводити такі зустрічі, тому що Великобританія сьогодні не є наддержавою. Вона втратила свій важливий статус, коли перестала бути членом Європейського Союзу. До того ж, додав Зоран Міланович, якщо він і міг би зустрітися, то лише з міністрами наддержав, якими сьогодні є США та Росія.

За словами Мілановича, сьогодні Лондон має намір відігравати важливу роль, намагаючись за рахунок таких держав як Україна показувати свою значущість.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Хорватії заявив, що Україні не місце в НАТО.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

светлана

2 лютого 2022, 16:42

умный человек

хрват

2 лютого 2022, 16:40

Отдать Хорватию России, как разменную монету.


Новини