Головна Новини Світ Європа Угорщина відправила Україні допомогу: що саме надійшло від уряду Орбана
commentss НОВИНИ Всі новини

Угорщина відправила Україні допомогу: що саме надійшло від уряду Орбана

В Україну надійшла гуманітарна допомога від Угорщини.

20 листопада 2023, 15:50 comments1840
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Угорщина передала 100 апаратів штучної вентиляції легень для медичних закладів України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на керівника Львівської ОВА Максима Козицького, який розповів про гуманітарну допомогу від Угорщини.

Угорщина відправила Україні допомогу: що саме надійшло від уряду Орбана

Угорщина відправила Україні апарати штучної вентиляції легень. Фото: Telegram-канал Максима Козицького

Максим Козицький опублікував в Telegram-каналі фото з допомогою від Угорщини. За його словами апарати штучної вентиляції потрапили на Львівщину, після чого були розподілені по медичних установах різних областей, зокрема Одеської, Київської, Харківської, Донецької, Сумської та інших.

"Дякую уряду Угорщини за рішення профінансувати це медобладнання для нашої держави. Це потужне підсилення для відділень інтенсивної терапії", — написав Козицький.

За словами голови Львівської ОВА один апарат штучної вентиляції коштує понад 30 тис. євро.

Нагадаємо, що Угорщина одна з небагатьох країн Європи, яка заявила, що по території її країни не буде потрапляти зброя в Україну. Таким чином, Угорщина неодноразово висловлювалась проти військової допомоги, однак підтримує гуманітарні цілі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що не лише Угорщина, а й інша країна з Європейського Союзу виступила проти санкцій щодо Росії. Новий уряд Словаччини заявив, що потрібно дослідити вплив санкцій на ядерне паливо РФ щодо наслідків для ЄС.

Також "Коментарі" писали, що в Угорщині проведуть референдум щодо України. На голосування буде поставлено питання щодо підтримки угорців рішення України приєднатись до ЄС. Однак вже на початку формування ідеї провести голосування, уряд Орбана активно поширював пропаганду проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини