Головна Новини Світ ЄС Президент Зеленський відреагував на замах на Фіцо
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Зеленський відреагував на замах на Фіцо

Президент Володимир Зеленський побажав голові словацького уряду Роберту Фіцо швидкого одужання. Окрім того, він заявив, що Україна рішуче засуджує акт насильства проти голови уряду сусідньої держави

15 травня 2024, 18:27
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський в мережі Х відреагував на замах на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Зокрема, він заявив, що Україна рішуче засуджує акт насильства проти глави уряду сусідньої держави-партнера.

Президент Зеленський відреагував на замах на Фіцо

Роберт Фіцо

"Слід докласти всіх зусиль, щоб насильство не стало нормою в будь-якій країні, формі чи сфері",
— підкреслив президент.

Окрім того, Зеленський висловив сподівання, що Фіцо швидко одужає.

Разом з тим, за даними словацьких ЗМІ, нападником на Фіцо є відомий словацький письменник Юрай Чінтула. Окрім того, він є активістом ліберальної партії "Прогресивна Словаччина", яка є найбільш проукраїнською партією в країні.

Окрім того, словацьке видання Plus SK повідомило, що стан Фіцо "дуже важкий".

"В цілому, зважаючи на те, що міжнародна ситуація через агресію Росії на очах розжарюється, зокрема через чимдалі частіші ядерні погрози Кремля, подібного слід було очікувати.  Для "щирих друзів Путіна", які всіляко топлять за поразку України, ця "дружба" справді рано чи пізно має закінчитись не дуже приємно. Можливо, Фіцо не стане єдиним прикладом",
— відзначив у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Роберта Фіцо скоєно замах. В нього стріляли після засідання уряду, коли він вийшов до своїх виборців. За даними ЗМІ, пролунало 3-4 вистріли, після яких Фіцо впав. Із пораненнями його доставлено у лікарню. Стрільця затримано.

Окрім того, аналітики припускають, що скоро російські пропагандисти будуть розповсюджувати версію про те, що в замаху на Фіцо є "український слід".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 травня 2024, 18:00

"...Можливо, Фіцо не стане єдиним прикладом" - натякає Орбану. Україна підпорядкована нечуваному Злу.


Новини