Головна Новини Світ ЄС Про санкції не чули: країна ЄС допомагатиме Білорусі у будівництві ядерного реактора
commentss НОВИНИ Всі новини

Про санкції не чули: країна ЄС допомагатиме Білорусі у будівництві ядерного реактора

Угорщина підписала угоду з Білоруссю про допомогу у будівництві ядерного реактора

29 травня 2024, 15:12
Поділіться публікацією:

Угорщина продовжує "грати у свою гру" всередині Європейського Союзу, продовжуючи будувати партнерські відносини як з Мінськом, так і з Москвою. Так уряд Угорщини підписав угоду з Білоруссю про допомогу у будівництві другої угорської атомної електростанції. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, повідомляє "Reuters".

Про санкції не чули: країна ЄС допомагатиме Білорусі у будівництві ядерного реактора

Петер Сійярто Фото: із відкритих джерел

Угорська АЕС "Пакш-2" будується російським "Росатомом" із 2014 року. Російська компанія будує два реактори потужністю 1,2 ГВт кожен на "Пакш-2" у центральній Угорщині.

"Велике значення має підписана сьогодні угода про співпрацю в галузі атомної енергетики, яка дозволяє нам використовувати досвід, отриманий тут Білоруссю при будівництві реакторів за аналогічною технологією", — прокоментував Сійярто, не уточнивши подробиць угоди.

Реалізація проекту вартістю 12,5 млрд євро продовжується довго, незважаючи на те, що ядерна енергетика не підпадає під санкції Європейського Союзу проти Росії, запроваджені через війну проти України.

Угорщина, яка отримує більшу частину своєї енергії від Росії, виступає проти розширення санкцій, включивши до них цей сектор.

Після повномасштабного російського вторгнення два роки тому уряд Угорщини загострив відносини з Києвом і зберіг кращі зв'язки з Москвою, ніж інші держави ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон про припинення дії договору про звичайні збройні сили в Європі (ДЗЗСЄ), підписаного 1990 року в Парижі. Про це повідомляє "Інтерфакс".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини