Головна Новини Світ ЄС Путін летить до Туреччини: у ЄС нагадали про ордер на арешт президента Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін летить до Туреччини: у ЄС нагадали про ордер на арешт президента Росії

Усі країни, які ратифікували Римський статут МКС мають обов'язково арештувати президента Росії Володимира Путіна, на ім'я якого видано ордер на арешт.

5 лютого 2024, 16:40 comments3821
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін 12 лютого здійснить візит до Туреччини, де проведе зустріч з Реджепом Ердоганом. З нагоди візиту президента РФ до країни НАТО у ЄС нагадали Туреччині про Римський статут та ордер на арешт Путіна виданий МКС.

Путін летить до Туреччини: у ЄС нагадали про ордер на арешт президента Росії

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Брюсселі речник ЄС Пітер Стано відреагував на інформацію щодо візиту Путіна до Туреччини для обговорення питань щодо війни в Україні. За словами Стано ЄС підтримує мирні ініціативи щодо завершення війни в Україні, однак лише у разі територіальної цілісності України, суверенітету та її незалежності.

"Але, якщо йдеться про ймовірний візит Путіна до Туреччини, — я хочу нагадати, що Путін розшукується Міжнародним кримінальним судом, який видав ордер на його арешт. Тож він є тим, хто представляє собою обличчя жорстокої агресії проти України, проти європейської стабільності, проти глобального порядку, що оснований на правилах. Тож ми сподіваємося, що наші турецькі партнери знають про це", — заявив Пітер Стано.

Журналісти поставили Стано уточнююче питання, чи сподівається ЄС, що Туреччина зможе арештувати Путіна завдяки ордеру від Міжнародного кримінального суду.

"Це не справа наших очікувань. Ордер МКС є обов’язковим до виконання усіма сторонами та всіма країнами, які ратифікували Римський статут МКС. Наші турецькі партнери відіграють дуже важливу роль. Туреччина докладає зусиль, але варто бачити й надійність з іншого боку", — сказав Пітер Стано.

Зазначимо, що Туреччина не ратифікувала Римський статут і не визнає рішення Міжнародного кримінального суду. Таким чином, правоохоронні органи Туреччині не зобов’язані арештовувати Володимира Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що стали відомі деталі переговорів Путіна в Туреччині щодо України.

Також "Коментарі" писали, що Росія зібрала величезну армаду танків та війська для нового наступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини