Головна Новини Світ Туреччина Володимир Путін їде в країну НАТО: стали відомі деталі переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Володимир Путін їде в країну НАТО: стали відомі деталі переговорів

Путін вперше від початку повномасштабного вторгнення відвідає країну НАТО. Російський диктатор планує візит до лідера Туреччини Реджепа Ердогана.

5 лютого 2024, 09:27
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін збирається здійснити візит до Туреччини 12 лютого, де зустрінеться з Реджепом Ердоганом. Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан озвучив плани обох лідерів.

Володимир Путін їде в країну НАТО: стали відомі деталі переговорів

Путін приїде до Туреччини. Фото з відкритих джерел

Путін здійснить першу поїздку до країни НАТО після повномасштабного вторгнення Росії в Україні у лютому 2022 року. Очільник МЗС Туреччини розповів, що однією з найважливіших тем для переговорів стане новий механізм транспортування українського зерна через Чорне море.

"Попередня зернова угода працювала в рамках певного механізму, тепер ми побачили, що є можливість піти з іншим механізмом, і зараз є зусилля, щоб конкретизувати цю можливість", — сказав Хакан Фідан.

Турецький міністр вказав, що після виходу Москви з зернової угоди "деякі кораблі" змогли й далі транспортувати українське зерно, тому Туреччина "хоче прояснити цю ситуацію" через нові механізми.

Нагадаємо, що "зернова угода" була укладена між Україною, ООН та Туреччино, а також між Росією, ООН і Туреччиною та діяла з липня 2022 року. Вона дозволяла, після російських перевірок, проходження суден у Чорному морі. Після тривалих погроз не продовжити "зерновий коридор", у серпні 2023 року Росія вийшла з угоди, однак Україна й надалі продовжила експорт своєї продукції.

За 12 місяців дії "зернового коридору" Україна експортувала 32 млн тонн кукурудзи, пшениці та інших зернових. А, за словами віцепрем'єр-міністр Олександра Кубракова, з моменту виходу Росії та початку дії нового механізму з серпня по грудень 2023 року Україна експортувала 15 млн тонн товарів, з яких 10 тонн склала сільськогосподарська продукція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, чи справді Китай заявив про підтримку Росії у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що у Косово зрізали стенд з Путіним та назвали президента Росії фашистом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини