Головна Новини Світ ЄС Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі: як Росія планує протидіяти ситуації
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі: як Росія планує протидіяти ситуації

Путін заявив, що дав неправильну оцінку наслідкам Холодної війни

21 грудня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін у вівторок, 21 грудня, звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі, заявивши, що він неправильно оцінив результати Холодної війни. Про це повідомляє Reuters.

Путін звинуватив Захід в ескалації напруженості в Європі: як Росія планує протидіяти ситуації

Президент Росії Володимир Путін - Reuters

У розмові з вищими військовими посадовцями Путін сказав, що Росія "адекватно" відповість на будь-яку західну агресію і буде розвивати свою армію далі.

Росія зібрала десятки тисяч військовослужбовців на кордоні з Україною, вимагаючи від НАТО відмовитися приймати колишню радянську республіку як члена і гарантувати, що там не буде розміщена зброя чи війська.

Виступаючи на тому ж засіданні, міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що Сполучені Штати розгорнули близько 8000 військовослужбовців поблизу російських кордонів і разом із союзниками по НАТО часто виконували польоти стратегічних бомбардувальників поблизу Росії.

За словами Шойгу, спроби НАТО залучити українську армію до діяльності альянсу становлять загрозу безпеці.

Раніше у вівторок, 21 грудня, високопоставлений російський дипломат заявив, що між Москвою і Вашингтоном вже почалися переговори з питання гарантій безпеки, яких вимагає Росія, і існує ймовірність того, що сторони досягнуть порозуміння.

Як повідомляли раніше "Коментарі", п’ятеро росіян, включаючи бізнесмена, пов’язаного з Кремлем, який зараз знаходиться під вартою в США, здійснили масштабну схему інсайдерської торгівлі на 82 мільйони доларів, яка дозволила їм отримати прибуток від корпоративної інформації, викраденої шляхом злому. Загалом ця схема принесла щонайменше 82,5 мільйона доларів з 2018 по 2020 рік, повідомляє SEC у відповідному позові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини