Головна Новини Світ ЄС Рада ЄС схвалила навчальну програму для українських військовослужбовців: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада ЄС схвалила навчальну програму для українських військовослужбовців: деталі

Польща та Німеччина має намір прийняти близько 15 000 військовослужбовців

15 листопада 2022, 18:08
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ 27 європейських країн нарешті схвалили навчальну програму для військовослужбовців з України. Спочатку про навчання солдатів, які захищають свою землю від російських окупантів, у ЄС почали говорити ще у вересні цього року, проте офіційний план заходів було затверджено лише сьогодні.

Рада ЄС схвалила навчальну програму для українських військовослужбовців: деталі

фото тематичне, з відкритих джерел

Дипломати 27 країн ЄС офіційно відкрили навчальну місію для українців, яка почне діяти у грудні. Мета програми — навчити щонайменше 15 000 військовослужбовців з України вже цієї зими. Зазначається, що в Європі готові піти на те, щоб прийняти більше людей за умови, що окремі країни ЄС зможуть надіслати додаткових військових інструкторів та збільшити фінансування місії. На сьогоднішній день, на даний проект виділено близько 107 млн. євро з Європейського фонду світу, плюс до всього цього, йдеться в повідомленні ЗМІ, 16 млн. євро на боєприпаси, необхідні для проведення навчань.

Варто наголосити, що надати всіляку підтримку в реалізації цього плану готові всі країни Європи, проте безпосередньо за навчання українських військовослужбовців відповідальність буде покладено лише на дві держави – Польщу та Німеччину, саме вони повинні будуть прийняти близько 15 тисяч солдатів.

"Сьогодні більше 20 країн ЄС заявили про часткову або повну участь в ініціативі щодо навчання українських військових. І це при тому, що на місію могло бути накладене вето в Раді ЄС, це могло статися за бажанням навіть однієї з країн-членів Європи, наприклад, Угорщини, яка особливо чинила опір при видачі Україні будь-якої допомоги. Однак нічого подібного не трапилося, ідею підтримали всі держави", — пишуть ЗМІ, цитуючи прес-службу Ради ЄС.

Нагадаємо , раніше ми повідомляли, що сім'я з Польщі вирішила відмовитися від соціальних виплат на користь українських біженців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини