Головна Новини Світ Польща Польська родина відмовилася від соцвиплат на користь українців: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Польська родина відмовилася від соцвиплат на користь українців: деталі

Одна з українських сімей у Польщі може отримати близько 3600 злотих

15 листопада 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

Подружня пара з Глівіце прийняла у себе біженців відразу після того, як почалася війна в Україні. Незважаючи на те, що переселенці прожили у них не один місяць, матеріальну допомогу від держави у розмірі до 40 злотих на добу (за людину) вони отримали не одразу. Гроші прийшли лише після тривалих суперечок із місцевими чиновниками.

Польська родина відмовилася від соцвиплат на користь українців: деталі

Фото тематичне, з відкритих джерел

Пані Юстина разом із чоловіком прихистила у себе жінку з дочкою, які втекли до Польщі від військової агресії РФ, активна фаза якої розпочалася у їхньому рідному місті. Практично відразу ж родина поляків повідомила місцеву адміністрацію про те, що в їхньому будинку живуть біженці. Це було зроблено для того, щоб отримати соціальну допомогу на утримання переселенців.

Ця програма допомоги була розроблена польською владою спеціально для тих, хто вирішив дати притулок українцям після початку війни. Ті, хто вирішив забрати у свій будинок біженців, могли отримати на кожного гостя до 40 злотих на добу, допомога, як відомо, мала виплачуватись протягом 120 днів.

Сімейній парі з Глівіце було відмовлено у виплаті грошей, як з'ясувалося, через просту формальність. У спеціальній формі вони забули вказати кількість днів, за яку необхідно було переслати кошти на їх рахунок. Сім'я відчула себе ошуканою, звернулася зі скаргою до міністерства, після чого їм таки продовжили термін із внесення виправлень до першої заяви.

У листопаді поляки отримали позитивну відповідь за заявкою, чого самі, зізнаються, не очікували. Як розповіли вони місцевим ЗМІ, пара має намір частину суми перевести якійсь конкретній родині з України, яка зараз живе в Польщі, і потребує матеріальної підтримки. Йдеться приблизно про 3600 злотих (середня місячна зарплата).

Нагадаємо , раніше ми писали про історію поляка, який приїхав воювати за Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини