Головна Новини Світ ЄС Раки-мутанти клонувалися на кладовищі у Бельгії
commentss НОВИНИ Всі новини

Раки-мутанти клонувалися на кладовищі у Бельгії

Кладовище в Антверпені заполонили сотні мармурових раків-мутантів, які здатні розмножуватися клонуванням і заборонені у ЄС

27 жовтня 2020, 16:10 comments1161
Поділіться публікацією:

За даними Фламандського інституту досліджень природи та лісів (INBO), на міське кладовище Антверпена Схонсельхоф вторглися сотні мармурових раків-мутантів жіночої статі, повідомляє The Brussels Times.

Раки-мутанти клонувалися на кладовищі у Бельгії

Фото: Аквасвіт-м

Істоти занурилися у калюжі та становлять небезпеку для біологічного різноманіття навколо. Procambarus virginalis не зустрічаються у дикій природі та були виведені штучно близько 20-ти років тому у Німеччині. Власники часто позбуваються мармурових раків, бо вони занадто плодючі і здатні розмножуватися без представника іншої статі (партеногенезом). Крім того, мармурові раки всеїдні, можуть зануритися у землю на глибину до одного метра та пересуватися на відстань до 2 км. 

Ці істоти заборонені у ЄС з 2014 року. На думку дослідників, комусь з власників набридли його домашні улюбленці, тому він випустив їх з акваріуму у струмок на кладовищі. 

Проблема транспортування і розповсюдження мармурових раків є не тільки в Бельгії. В Іспанії, наприклад, з ними борються отрутою. 

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у Бельгії лікарів з позитивним тестом на коронавірус просять продовжувати працювати. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини