Головна Новини Світ ЄС Раніше РФ такого не дозволяла: в ЄС розкритикували вимоги Росії з безпеки
commentss НОВИНИ Всі новини

Раніше РФ такого не дозволяла: в ЄС розкритикували вимоги Росії з безпеки

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель наполягає, що ЄС має відігравати активну роль у майбутніх переговорах між США та Росією щодо безпеки навколо України

29 грудня 2021, 16:20
Поділіться публікацією:

Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель наполягає, що ЄС має зайняти активну позицію у майбутніх переговорах між США та Росією щодо безпеки навколо України. Про це європейський чиновник розповів у розмові з журналістом німецького видання "Die Welt", пише портал "Коментарі".

Раніше РФ такого не дозволяла: в ЄС розкритикували вимоги Росії з безпеки

Жозеп Боррель. Фото: AFP VIA GETTY IMAGES

Жозеп Боррель зазначив, якщо виходити з вимог Росії, то Кремль має велике бажання обговорити з США безпеку саме на території Європи. У такому разі не може бути двостороннього діалогу між Москвою та Вашингтоном. До нього обов'язково має бути включений Європейський Союз.

За словами чиновника, не може обговорюватись безпека європейського континенту без участі самої Європи. Це неприпустимо і країни ЄС на це не погодяться.

Боррель також розкритикував ті ультиматуми, які озвучили в Кремлі, назвавши їх "неприйнятними". Чиновник згадав історію, зазначивши, що раніше Росія собі такого не дозволяла, бо в усній формі викладала свої вимоги, але ніколи не вдавалася до того, щоб у письмовій формі виставляти вимоги до Заходу. У письмовій формі вимагати підписання договору можуть лише переможці, які вимагають від поваленої сторони підписання документа. Таку позицію сьогодні зайняв Кремль. До того ж, зазначив Боррель, Росія не має права вирішувати за інші держави, з ким їм співпрацювати чи ні, до яких альянсів і союзів вступати.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Джо Байден уникнув прямої відповіді під час того, як журналісти поцікавилися, чи стоїть його зустріч з Путіним, про яку вже говорить Москва. Байден відповів більш, ніж лаконічно, заявивши "Побачимо".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.welt.de/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ккк

29 грудня 2021, 18:17

В диалог включить ес? А что, они разв что то решают?)))))) Гейропа пусть решит проблему с пидарасами, утилизирует их как то, а потом уже тявкает.


Новини