Головна Новини Світ ЄС Реакція країн ЄС на ембарго українського зерна: хто підтримує Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Реакція країн ЄС на ембарго українського зерна: хто підтримує Україну

Україна подасть до суду СОТ через рішення Угорщини, Словаччини та Польщі блокувати українське зерно. Більшість країн ЄС визначились на чиєму вони боці.

18 вересня 2023, 17:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість країн Європейського Союзу у суперечці щодо українського зерна виступає на боці Єврокомісії. Таким чином країни наполягатимуть скасувати ембарго, яке хочуть продовжити Польща, Угорщина та Словаччина.

Реакція країн ЄС на ембарго українського зерна: хто підтримує Україну

Країни ЄС підтримують україну у зерновому скандалі. Фото з відкритих джерел

Заборона на ввіз українського зерна до Польщі, Угорщини, Словаччини, Болгарії та Румунії тривало до 15 вересня. Однак три країни, а саме Угорщина, Словаччина та Польща оголосили, що продовжать заборону на українські товари та заявили, щоб Єврокомісія розглянула це рішення.

Наразі відомо, що більшість країн ЄС схиляються до української позиції та наполягають зняти ембарго українського зерна. Наприклад, міністр сільського господарства Іспанії заявив, що такі дії партнерів є порушенням законодавства.

"Той факт, що будь-яка країна вводить односторонні заходи проти єдиного ринку, не відповідає законодавству ЄС", — сказав Луїс Планас Пучадес.

Підтримала прагнення України подати в суд СОТ на Польщу, Угорщину та Словаччину міністерка сільського господарства Фінляндії Саррі Ессая. Вона заявила, що потрібно дотримуватись міжнародних зобов’язань.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вказала, що ембарго на українське зерно не буде продовжуватись. А прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков назвав "терористами", тих фермерів, що хочуть вийти на протести через зняття заборони на українське зерно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр сільського господарства Роберт Телус пригрозив Україні, що Польща не погодиться на приєднання України до Європейського Союзу поки не буде розв'язане зернове питання.

Також "Коментарі" писали, що попри критику ЄС, Польща пішла на рішучий крок, який не підтримує Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини