Головна Новини Світ ЄС Рersona non grata: в якій з країн ЄС росіянам не даватимуть візи
commentss НОВИНИ Всі новини

Рersona non grata: в якій з країн ЄС росіянам не даватимуть візи

Візи на в'їзд не видатимуть росіянам та білорусам протягом року

23 червня 2022, 12:55
Поділіться публікацією:

Днями уряд Чехії ухвалив рішення про те, що росіянам та білорусам не погоджуватимуть візи на в'їзд до країни протягом 9 місяців, до березня наступного року. Пропозицію щодо обмежень в'їзду для іноземців надали в Міністерстві закордонних справ Чехії. Про це повідомляє "Радіо Прага".

Рersona non grata: в якій з країн ЄС росіянам не даватимуть візи

Фото ілюстративне / Pixabay

Незабаром після нападу росії на Україну уряд вирішив припинити видачу віз  росіянам та білорусам, за винятком гуманітарних випадків. Постанова уряду передбачає виконання юридичних повноважень, які містяться у змінах до закону під назвою lex Ukraine, який ухвалила Палата депутатів наприкінці травня.

Заявки на отримання посвідки на проживання в Чехії, подані росіянами або білорусами в посольстві, будуть вважатися неприйнятними відповідно до законодавства. Це означає, що жодного розгляду їх не буде, йдеться у звіті міністерства.

"Цей крок має на меті захистити зовнішньополітичні інтереси Чеської Республіки у зв'язку зі збройним конфліктом в Україні, який був спричинений вторгненням російської федерації, яке підтримується Республікою Білорусь", — йдеться в повідомленні.

Метою обмежень — тиск на росію та Білорусь з метою припинення агресії та забезпечення безпеки Чехії. Іноземці, які вже мають посвідку на проживання, не підпадають під категорію, до якої застосовуватимуться зміни.

Тому росіяни та білоруси можуть продовжувати подавати документи на продовження посвідки на проживання.

"Їхні можливі заяви про продовження посвідки на проживання будуть підпадати під стандартний режим, передбачений Законом про проживання іноземців у Чеській Республіці", — додали в міністерстві.

Крім того, положення не поширюється на заявки на короткострокову візу, якщо заявник є членом сім’ї громадянина Чехії або громадянина Європейського Союзу, якого він супроводжує. Це також не поширюється на заявки на отримання візи, дозвіл на довгострокове або постійне проживання, якщо перебування заявника в інтересах Чеської Республіки і цей інтерес підтверджено міністром закордонних справ. Крім того, Положення не поширюється на заяви про отримання дозволу на довгострокове проживання, якщо заявник є членом сім’ї іноземця з посвідкою на проживання в Чеській Республіці, а також на заяви про отримання дозволу на постійне проживання для дітей іноземців, які проживають у Чеській Республіці.

Як писав портал, опитування показало, як ставляться до росії в 18 країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини