Головна Новини Світ ЄС РФ має виплатити Ощадбанку понад 1 млрд доларів: що відомо про перемогу України в міжнародному суді
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ має виплатити Ощадбанку понад 1 млрд доларів: що відомо про перемогу України в міжнародному суді

Верховний суд Франції залишив у силі рішення Міжнародного Арбітражу про стягнення з РФ 1,1 мільярда доларів

7 грудня 2022, 19:10
Поділіться публікацією:

Верховний суд у Франції скасував рішення Апеляційного суду Парижа та лишив у силі рішення, що прийняв Міжнародний Арбітраж щодо стягнення з Росії 1,1 мільярда доларів на користь Ощадбанку. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на сторінку заступника міністра юстиції України Ірини Мудрої.

РФ має виплатити Ощадбанку понад 1 млрд доларів: що відомо про перемогу України в міжнародному суді

Ощадбанк виграв суд проти Росії (фото з відкритих джерел)

Заступниця міністра юстиції України повідомила, що Ощадбанк виграв суд у справі про збитки, які Росії завдала, захопивши Крим. Мова йде про 1,1 млрд доларів, відсотки за захоплення активів на території півострова. Тож Верховний суд Франції став на сторону української сторони.

"Тридцять тисяч сторінок, які доводять незаконність експропріації інвестицій Ощадбанку, які знаходились в Криму. 76 кілограмів у шести коробках. Кожна сторінка доводить конкретні факти порушення міжнародного права і підтверджує, що Ощадбанк має право на справедливу компенсацію", — написала Ірина Мудра.

Вона також заявила, що Росія також має заплати відсотки, які будуть нараховуватись з моменту винесення рішення до часу фактичної компенсації.  А це близько 100 тисяч доларів кожного дня. Чиновниця розповіла, що російська сторона не брала участь в провадженні і взагалі намагалась відкласти примусове виконання рішення.

"Це чергове послання всьому світу, що справедливість перемагає примітивну грубу силу і беззаконня", — наголосила Ірина Мудра.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Генасамблея ООН ухвалила нову резолюцію щодо Криму. В Генеральній асамблеї ООН підтримали  проєкт резолюції з прав людини в тимчасово окупованому Криму. Як він стверджує,  Генеральна Асамблея  ООН, підтримуючи документ, засуджує  те, що Росія використовує  Крим, як плацдарм, проводячи повномасштабну  агресію проти України та для того, щоб  незаконно здійснити анексію Херсона та Запоріжжя.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини