Головна Новини Світ ЄС Ризик імпортувати нестабільність: Данія закликає не послаблювати правила вступу України до ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик імпортувати нестабільність: Данія закликає не послаблювати правила вступу України до ЄС

Данія закликає не опускати рівень стандартів Європейського Союзу для вступу України до ЄС.

29 червня 2023, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен закликає не йти на поступки Євросоюз щодо членства України в ЄС. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Financial Times.

Ризик імпортувати нестабільність: Данія закликає не послаблювати правила вступу України до ЄС

Очільник МЗС Данії Ларс Льокке Расмуссен. Фото з відкритих джерел

За словами очільника МЗС Данії Європейський Союз ризикує "імпортувати нестабільність", якщо дозволить "опускати планку" з точки зору корупції та демократії для членства України в ЄС. Ларс Льокке Расмуссен пояснює, що Данія загалом підтримує Україну, Грузію, Молдову та інші країни у їх прагненні приєднатись до Євросоюзу, однак за його словами "геополітичні обставини" не повинні стати виправданням для ухилення та затягування необхідних реформ.

"Якщо ви не завершите процес реформ перед тим, як вступити, тоді може виникнути ризик уповільнення згодом. І ми не експортуємо стабільність, ми ризикуємо імпортувати нестабільність", — говорить Ларс Льокке Расмуссен.

Міністр закордонних справ Данії вважає, що Україна може мати особливе ставлення, але воно має бути як додаткова допомога від ЄС, щоб український уряд зміг швидше підняти рівень до стандартів Європейського Союзу.

"Ми хочемо інвестувати, ми хочемо допомагати, ми хочемо бути максимально позитивними та допомагати деяким, наскільки це можливо, але ми не можемо опустити планку", — вказує Расмуссен.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС Росії Марія Захарова пояснила ситуацію з вильотом російського літака з Москви до Вашингтона.

Також "Коментарі" писали, що Євросоюз відреагував на російський ракетний удар по Краматорську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини