Головна Новини Світ ЄС Ризики для свободи ЗМІ: ЄС висловив стурбованість польським законопроектом
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризики для свободи ЗМІ: ЄС висловив стурбованість польським законопроектом

Законопроект суттєво впливає на свободу преси, що викликало занепокоєння в ЄС

20 грудня 2021, 15:00
Поділіться публікацією:

Європейський Союз заявив у понеділок, 20 грудня, що польський закон, який, за словами критиків, має на меті заглушити канал новин, що критикує уряд, створює серйозні ризики для свободи та плюралізму ЗМІ. Про це повідомляє Reuters.

Ризики для свободи ЗМІ: ЄС висловив стурбованість польським законопроектом

Люди беруть участь у мітингу на знак протесту проти ухваленого польським парламентом законопроекту про ЗМІ - Reuters

Законодавство, яке несподівано пройшло через парламент у п’ятницю, 17 грудня, посилить правила щодо іноземної власності на медіа, зокрема, вплине на здатність діяти телеканалу TVN24, що належить американській медіа-компанії Discovery.

"Ми з занепокоєнням слідкуємо за останніми подіями", — сказав представник Європейської комісії на прес-конференції в Брюсселі.

Європейська комісія заявила, що буде уважно стежити за подіями в Польщі, оскільки закон може призвести до примусових змін у структурі власності медіа-компаній.

"Голосування, яке відбулося в п'ятницю, чинить додатковий тиск на медіа-сектор Польщі. Це може призвести до обмеження свободи ЗМІ в Польщі, де медіа-ландшафт вже страждає від зростаючої політизації", — сказав речник Європейської комісії.

Правляча націоналістична партія Польщі "Право і справедливість" (PiS) вже давно заявляла, що іноземні медіа-групи мають надто велику владу в країні і спотворюють громадські дебати.

Критики стверджують, що заходи проти іноземних медіа-груп є частиною все більш авторитарного порядку денного, що призвело до сварки Варшави з Брюсселем щодо прав ЛГБТ і судових реформ.

Як повідомляли раніше "Коментарі", поляки влаштували загальнонаціональні протести, зокрема багатотисячний мітинг біля президентського палацу, вимагаючи від глави держави накласти вето на закон, який, на їхню думку, обмежує свободу ЗМІ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини