Головна Новини Світ ЄС Росія може вчинити напад на країни Балтії: експерт зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може вчинити напад на країни Балтії: експерт зробив заяву

Кулик не вважає сценарій нападу РФ на країни Балтії малоймовірним

10 жовтня 2023, 20:05
Поділіться публікацією:

Нещодавно український президент Володимир Зеленський сказав, що  коли дати РФ до 2028 року можливість  відновлювати знищений військовий потенціал, держава-агресорка  зможе  почати не тільки нове військове вторгнення на  Україну, а й напасти на країни Балтії    - Латвію, Литву і Естонію.

Росія може вчинити напад на країни Балтії: експерт зробив заяву

Загроза нападу існує і для решти сусідів РФ(фото з відкритих джерел)

Як стверджує очільник  Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик, РФ може  вчинити військовий напад,- інформує Уніан. 

"Я думаю, що це той сценарій, який як асиметричний крок Росія може здійснити, щоб завдати удару Заходу та примусити його до переговорів, визнання свого виключного статусу імперії", – заявив  Кулик. 

Експерт  не вважає, що  реалізація агресивного сценарію є  малоймовірною. "Я б не сказав. У 2019 році малоймовірною називали і атаку Росії на Україну", – зазначив він. 

Країни Балтії  мають спільний  кордон з Росією, Литва межує з Калінінградською областю. Всі три країни  входять до  Північноатлантичного альянсу (НАТО). Представники  влади Латвії, Литви та Естонії після початку  повномасштабної російської  війни в Україні  не раз висловлювали побоювання з приводу можливої  агресії РФ.

При цьому,  керівник Пентагону Ллойд Остін наголосив, що  Сполучені Штати є готовими  при необхідності забезпечити захист  територій Естонії, Литві та Латвії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗМІ отримали секретні плани Кремля щодо контролю країн Балті. LRT, Delfi Estonia, Expressen, Kyiv Independent та ряд інших видань отримали конфіденційні стратегічні документи, які розкрили плани кремля посилити свій вплив в Литві, Латвії та Естонії.

Секретні матеріали свідчать про основні наміри Москви щодо Балтійських країн: перешкодити будувати військові бази НАТО, зменшити силу демократичних урядів, розширити вплив російської культури та мови, а також зміцнити організації, які мають прокремлівські погляди.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини