Головна Новини Світ ЄС Росія припинить постачання газу країнам, які встановлять обмеження на ціни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія припинить постачання газу країнам, які встановлять обмеження на ціни

ЄС планує встановити обмеження ціни на російську нафту

2 вересня 2022, 21:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

2 вересня політичні лідери Кремля почали говорити про те, що РФ припинить продавати нафту країнам, які вирішать встановити будь-яке обмеження на ціну російських енергоресурсів, зокрема в цей перелік входить нафта та газ. Росіяни кажуть, що таке рішення дестабілізує ринок нафти у світі.

Росія припинить постачання газу країнам, які встановлять обмеження на ціни

ЄС планує встановити обмеження ціни на російську нафту. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Пєсков сказав прямо, що Росія не буде давати нафту тим, хто встановить обмеження цін на російські нафтові продукти.

"Ми просто не будемо з ними співпрацювати на неринкових принципах", — сказав Пєсков.

Міністри фінансів "Великої сімки" (G7) повинні були зустрітися в п’ятницю віддалено та узгодити плани по обмеженню цін на закупівлю російської нафти. Головна мета таких заходів – це зменшити доходи Російської Федерації, яка веде війну з Україною.

Саме через повномасштабне вторгнення РФ в Україну Європейський Союз ухвалив часткову заборону на нафту з Росії. За словами офіційних облич Брюсселю, такий крок знизить експорт російських енергопродуктів до 90% у держави ЄС, після того, коли заборона повністю почне працювати.

Раніше, видання "Коментарі" повідомляло, що канцлер Німеччини виступив із заявою про необхідне розширення ЄС. Німецький політик назвав Україну і кілька інших країн Європи необхідними для вступу в ЄС. За словами Шольца, таке рішення може врятувати ці країни від російського неоімперського автократства.

Також, "Коментарі" писали про Угорщину, яка блокує видачу макрофінансової допомоги для України у розміри 5 млрд євро. Усі інші країни погодились на умови кредитування України, навіть Німеччина, яка спочатку була проти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини