Головна Новини Світ ЄС РФ висунула вимоги, які не можна виконати: політологи спрогнозували хід переговорів Росія-НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ висунула вимоги, які не можна виконати: політологи спрогнозували хід переговорів Росія-НАТО

Переговори Росія-НАТО про ситуацію з безпекою в Європі проходитимуть в рамках отриманих делегаціями директив

11 січня 2022, 16:40
Поділіться публікацією:

РФ висунула вимоги, які не можна виконати: політологи спрогнозували хід переговорів Росія-НАТО

Росія не хоче зривати переговори з НАТО, фото з відкритих джерел

В ефірі телеканалу "Рада" експерти висловили свою думку щодо можливої військової експансії Росії, чому НАТО підтвердило свої позиції щодо ультиматуму Кремля й чого чекати від перемовин.

Володимир Лупацій, політичний експерт, говорить, що для повного розуміння ситуації з ротацією військ Росії біля кордону слід дослухатися до експертів, що знаються на військовій справі.

"Якщо послухати воєнних експертів, то, думаю, що ці фактори (можливість наступу — ред.) можуть бути дуже різними. Умовно кажучи, момент, коли Росія прийме рішення про вторгнення, він може бути і непомітний. Всі ці кроки, які ми спостерігаємо, це всього-на-всього демонстрація російської стратегічної культури, яка продовжує обіцянки Володимира Путіна "підвищувати градус", — говорить експерт.

За його словами, наразі ми бачимо "гру м'язами" з обидвох сторін. Кожна з них заявила про "коридор своїх можливостей і допусків". Тому самі переговори ведуться в рамках директив, які отримали делегації США і Росії.

Політолог Петро Олещук говорить, що Росія наразі продовжує дипломатичну гру й у звичний спосіб підіймає ставки.

"Найголовніше, що США підтвердили позицію, яку висловлювали раніше. Позиція була озвучена неодноразово з боку НАТО і США й полягає в тому, що питання розширення чи нерозширення НАТО на схід можуть вирішувати лише члени Альянсу та претенденти, які хочуть вступити до НАТО. Іншого вони (представники НАТО — ред.) і сказати не можуть, бо це було б порушення статутних документів, порушення ідеології безпеки в Європі. Насправді Росія висунула абсолютно неприйнятні вимоги, які виконані бути не можуть", — зазначив експерт.

Політолог не вважає, що Росія хоче таким чином зірвати переговори, бо вона домагалася кілька років їх проведення. Тому, швидше за все, ще буде продовження. Про широкомасштабні рішення не буде прозвітовано, хоча сторони можуть демонструвати пошук точок зіткнення, наприклад, говорити про обмеження в розміщенні стратегічних озброєнь.

Як повідомляв портал "Коментарі", експерт говорить, що зарубіжні політики побоюються застосування ядерної зброї з боку Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини