Головна Новини Світ Решта світу Що насправді лякає Європу і НАТО: розповів політолог
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насправді лякає Європу і НАТО: розповів політолог

Експерт говорить, що зарубіжні політики побоюються застосування ядерної зброї з боку Росії

11 січня 2022, 14:30 comments1371
Поділіться публікацією:

На брифінгу в понеділок, 10 січня, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що лише Україна та союзники НАТО будуть вирішувати, чи вступатиме наша країна до НАТО. Також він додав, що Альянс відданий рішенню, що ухвалено на Бухарестському саміті в 2008 році.

Що насправді лякає Європу і НАТО: розповів політолог

У Європі проходять переговори Росії та НАТО, фото з відкритих джерел

Політолог Ростислав Балабан в ефірі телеканалу "Рада" озвучив прогнози на робочий тиждень, протягом якого мають відбутися переговори між Росією та Заходом з питань безпеки в Європі.

Експерт позитивно налаштований щодо переговорів між країнами, однак зазначає, що за тиждень нічого не буде вирішено. Наразі міжнародні відносини все ще дуже напружені.

"Росію дуже дратує, що Україна проявляє будь-яку суб'єктність. В російському інформаційному просторі є теза "наше государство". Коли вони пояснюють, що таке "наше государство", то мають на увазі і Казахстан, і Україну, й інші колишні республіки Радянського союзу", — зазначив політолог.

Також він наголосив, що НАТО і Європу цікавить, чи зможе Росія використати ядерну зброю або якусь надважку.

"Захід наляканий можливістю використання ядерної зброї або іншої надважкої, а якщо цього не відбудеться, то все гаразд. Жодна з країн не буде надавати якусь надпотужну військову підтримку Україні, бо це розглядається як стимулювання агресії РФ. Порційна допомога буде, це теж добре, звісно. Але треба налагоджувати виробництво озброєння у країні", — пояснив експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", відомо в чому Захід поступається Росії та Китаю і яку техніку РФ стягнула до кордонів України. Якою може бути нова війна між державами і яку техніку розробили противники Заходу розповіла Мішель Флурной. Чиновниця працювала в Пентагоні багато років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини