Головна Новини Світ ЄС Санкції ЄС у дії: Росії дали ще півроку, щоб забрати свої війська з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Санкції ЄС у дії: Росії дали ще півроку, щоб забрати свої війська з України

Заява про продовження санкцій розміщена на офіційному сайті Європейської ради

14 січня 2022, 14:42
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", Європейський Союз продовжив дію антиросійських економічних санкцій ще на 6 місяців. Головна причина, чому офіційний Брюссель не готовий зняти або послабити санкцыйний тиск на Москву полягає в тому, що Росія відмовляється виконувати частину Мінських угод, під якими підписалася.

Санкції ЄС у дії: Росії дали ще півроку, щоб забрати свої війська з України

Прапор ЄС та РФ. Фото: з відкритих джерел

Вперше економічні санкції було запроваджено 31 липня 2014 року. З того часу вони продовжувалися. Тепер їх знову країни ЄС переглядатимуть 31 липня 2022 року. Рішення про продовження санкції проти Росії було одностайно підтримане всіма країнами-членами ЄС.

Голова Європейської ради Шарль Мішель закликав Росію перейти до виконання своєї частини угоди, щоб Мінські угоди були втілені у реальність.

Також проти Росії діють інші обмежувальні заходи, викликані анексією Росії Криму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти в ексклюзивному інтерв'ю проаналізували можливість запровадження санкцій США проти президента РФ Путіна та всієї верхівки Кремля. Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала називає можливість США запровадити санкції дуже серйозним кроком. Єдине, що непокоїть те, що санкції проти Путіна трохи запізнілі. Якби вони були введені раніше, то цілком можливо не довелося б зараз мати ту ситуацію, яка склалася сьогодні, коли Москва продовжує свій тиск проти України. За словами Бали, заява США про готовність запровадити санкції дуже важлива не так тим, що санкції можуть бути введені проти Путіна, як тим, що вони можуть бути введені проти його оточення. Люди в оточенні господаря Кремля можуть побоятися втрачати свої активи, тому намагатимуться його відмовити від нападу на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини