Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна ЄС вирішила повністю закрити свої порти для російських суден
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС вирішила повністю закрити свої порти для російських суден

Раніше існувала лазівка у санкціях, яка дозволяла деяким російським судам заходити до болгарських портів

6 квітня 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Болгарія вирішила закрити для входу російських суден усі свої порти. Цей захід запроваджується в рамках директиви Євросоюзу щодо виконання санкцій. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "PortSEurope".

Ще одна країна ЄС вирішила повністю закрити свої порти для російських суден

Російські судна. Фото: із відкритих джерел

Заборона почне діяти вже з 8 квітня і поширюватиметься на всі судна, що перебувають у російському морському регістрі судноплавства.

Слід зазначити, що від початку болгарська влада встановила заборону на вхід до своїх портів для суден під російським прапором з 17 квітня минулого року. Цей захід передбачався п'ятим пакетом загальноєвропейських санкцій.

Однак тепер дія заборони розширюється на російські судна, що ходять під прапорами інших країн. Таких останнім часом дуже багато, адже Росія використовує всі можливі способи, щоби обійти західні санкції.

Зазначимо, що напередодні Норвегія, яка не входить до Європейського союзу, запровадила проти Росії новий пакет санкцій. Загалом ці обмеження відповідають 10-му пакету санкцій ЄС, затвердженому 25 лютого.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, як Росія , оминаючи санкції, продає своє дизпаливо.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що позиція Китаю щодо військових злочинів РФ визначатиме "якість відносин" країн Заходу з Пекіном. При цьому Китай виявився однією з двох країн (друга — Еритрея, яка давно підспівує росіянам), які проголосували проти розслідування військових злочинів Росії в Україні. Як можуть розвиватися відносини ЄС і КНР? Чи є ймовірність, що європейським лідерам, які зачастили з візитами до Пекіна, вдасться переконати Сі Цзіньпіня перестати політично та економічно підтримувати путінський режим, і вже точно не почати допомагати цьому військово-технологічно? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини