Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна ЄС заявила про готовність допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС заявила про готовність допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку

Литва подивиться, як поляки допомагатимуть Україні повертати чоловіків призовного віку, після чого може приєднатися до ініціативи

25 квітня 2024, 13:57
Поділіться публікацією:

Литва може допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку. Проте спершу дочекається, як цю процедуру проводитимуть у Польщі. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, повідомляє "Delfi".

Ще одна країна ЄС заявила про готовність допомогти Україні у поверненні чоловіків призовного віку

Лаурінас Кащюнас. Фото: із відкритих джерел

Міністр підкреслив, що Вільнюсу необхідно подумати, як допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, які виїхали з країни. При цьому міністр додав, що влада поки не розглядає конкретних заходів і стежить за тим, які рішення з цього питання ухвалить Польща.

"Напрямок правильний. В які заходи це перетвориться, напевно, поки що важко сказати. Мабуть, про це потрібно буде говорити конкретно", — заявив Кащюнас.

Міністр наголосив, що ніхто не збиратиме українських чоловіків і відвозитиме до України.                                                                          

"Але (можна обмежити цих осіб) у соціальних виплатах, дозволах на роботу, документах — це варіанти, як я чую і від польської сторони. Тож давайте почекаємо і подивимося, який варіант вони запропонують, можливо, він підійде і для Литви" , — заявив Лаурінас Кащюнас.

Читайте також на порталі "Коментарі" — влада Польщі цілком серйозно готова поставитися до того, щоб за необхідності допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку на Батьківщину, щоб вони допомагали своїй країні у війні проти Росії. Таку заяву зробив міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого досягла влада забороною на консульські послуги для чоловіків: які будуть наслідки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини