Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна ЄС заявила, що Орбан може працювати на Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна ЄС заявила, що Орбан може працювати на Путіна

Чеський політик Мартін Дворжак вважає Віктора Орбана "троянським конем", який працює на захист інтересів Росії, а не Європейського Союзу та України.

18 грудня 2023, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Усе більше чиновників ЄС критикує прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який руйнує єдність Європейського Союзу, ігнорує Україну та захищає інтереси Росії. Міністр європейських справ Чехії Мартін Дворжак назвав Орбана "троянським конем" у ЄС.

Ще одна країна ЄС заявила, що Орбан може працювати на Путіна

Віктор Орбан та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Мартін Дворжак критикує Віктора Орбана через його позицію щодо питання України.

"Сьогодні Орбан є тим троянським конем, який інтенсивно і, на жаль, все більш ефективно руйнує цю єдність і намагається показати, що ми повинні ігнорувати Україну", — сказав Дворжак.

Чеський чиновник вказує, що Орбан був проти початку переговорів про вступ України до ЄС. Крім того угорський прем’єр блокує виділення допомоги Україні від ЄС, а натомість вимагає розмороження коштів для Угорщини.

"Я думаю, що справжня назва (дій Угорщини) – шантаж. Я думаю, що справжня назва – зловживання правом вето не для захисту національних інтересів Угорщини, а для захисту інтересів Росії", – стверджує Дворжак.

Нагадаємо, що ЄС заморозив кошти для Угорщини через порушення урядом Орбана верховенства права та виявів високого рівня корупції в країні.

Крім Мартіна Дворжака прем'єр-міністра Угорщини також критикував литовський політик Лінас Лінкявічюс, який припустив, що Віктор Орбан має від когось завдання розвалити Європейський Союз.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ЄС різко розкритикували Орбана через шантаж щодо України.

Також "Коментарі" писали про Зеленського, який розповів, яке незручне питання поставив Віктору Орбану під час їх зустрічі в Аргентині. Угорський прем'єр так і не зміг відповісти на нього.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини