Головна Новини Світ ЄС Ще одна країна зіткнулась з дефіцитом через заборону експорту з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна зіткнулась з дефіцитом через заборону експорту з України

Румунів попереджають про значне підвищення цін на цукор через його дефіцит.

4 червня 2023, 14:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

З 5 червня по 15 вересня Україна не буде постачати цукор у сусідні країни, зокрема і до Румунії, яка очікує значного дефіциту цього товару. Таке рішення було прийнято українською владою за для забезпечення внутрішнього ринку цукром. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Observator News.

Ще одна країна зіткнулась з дефіцитом через заборону експорту з України

Український цукор. Фото з відкритих джерел

Найбільшим імпортером українського цукру в ЄС виявилась сусідня Румунія. Експорт цукру до цієї країни складав 30% від загального експорту українського товару до країн Європейського Союзу.

Акціонерка цукрового заводу в Лудуші Міхаела Неагу розповіла, що Румунія мала великий контракт з українським підприємством на 15 тис. тонн цукру на липень, однак через заборону уряду України він не може бути реалізований, що призведе до його дефіциту.

"Два місяці ми вже не зможемо постачати товар. Покупцям слід очікувати підвищення цін. Товарів дуже мало", — зазначила Міхаела Неагу.

Виявляється, що в період з жовтня 2022 року по квітень 2023 року Румунія імпортувала з України близько 85 тис. тонн цукру, що в 26 разів більше ніж минулого року.

Наразі Румунія має лише два цукрових заводи. На один з них, що розташований в Лудуші цукрові буряки від фермерів почнуть надходити лише у вересні цього року. Завод раніше зазнав значних фінансових збитків і відновив свою діяльність завдяки українському цукру, який фасували на румунському підприємстві.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща відчула дефіцит товарів через заборону української продукції.

Також "Коментарі" писав, що Національна рада румунів просить припинити використовувати одну з мов в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини