Головна Новини Світ ЄС Ще в одній країні ЄС заявили, що не уявляють Україну в блоці
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще в одній країні ЄС заявили, що не уявляють Україну в блоці

Глава МЗС Словаччини Юрай Бланар заявив, що не уявляє Україну в ЄС за нинішніх обставин

5 грудня 2023, 15:40 comments6355
Поділіться публікацією:

Глава МЗС Словаччини Юрай Бланар заявив, що не може "уявити за нинішніх обставин" членство України в Європейському Союзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в інтерв'ю словацького міністра виданню Standard.

Ще в одній країні ЄС заявили, що не уявляють Україну в блоці

Міністр закордонних справ Словаччини Юрай Бланар. Фото: з відкритих джерел

"Це дуже серйозне питання. Але за нинішніх обставин я не можу собі цього уявити. Мені самому цікаво, як, наприклад, Урсула фон дер Ляєн буде обґрунтовувати пропозицію про членство або відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі і відповідати на питання, як ми можемо починати переговори з країною, яка перебуває у стані воєнного конфлікту", – зазначив міністр.

На його думку, для України має бути перспектива членства у майбутньому, "але з дотриманням усіх правил, як і для всіх інших країн Східного партнерства, таких як Молдова та Грузія чи Західних Балкан".

Юрай Бланар додав, що Словаччина готова підтримати Україну на шляху до ЄС, але "ви маєте відповідати повністю всім критеріям".

Також глава МЗС прокоментував заяву словацького прем'єра Роберта Фіцо про "тотально корумповану Україну". На думку Бланара, така заява глави уряду "це не просто слова".

Тим часом головним противником вступу України до ЄС є Угорщина. Прем'єр-міністр країни Віктор Орбан постійно заявляє, що Будапешт блокуватиме будь-які спроби зближення України та ЄС. З огляду на незговірливість Орбана президент Франції Еммануель Макрон вже запросив угорського лідера на відверту розмову до Парижу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається в ЄС та США: чи можливо, що Україну "зливають"

Також видання "Коментарі" повідомляло – підсумки 650 днів великої війни: які виклики тепер стоять перед Україною та партнерами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Yar

6 грудня 2023, 22:26

Обкурений дрищ!

Yar

6 грудня 2023, 22:25

Обеурений дрищ!

Алекс

5 грудня 2023, 20:12

Я не физиономист, но как он этим выражением подходит пескову! Одна команда.


Новини