Головна Новини Світ ЄС Що буде з підтримкою України на тлі ситуації в Ізраїлі: у Єврокомісії зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з підтримкою України на тлі ситуації в Ізраїлі: у Єврокомісії зробили заяву

У Єврокомісії обіцяють, що підтримка України на тлі ситуації в Ізраїлі точно не ослабне

9 жовтня 2023, 16:07
Поділіться публікацією:

Підтримку України з боку Європейської ради не буде переглянуто на тлі загострення ситуації на Близькому сході через напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час виступу на брифінгу у Брюсселі зробив речник Європейської комісії Ерік Мамер.

Що буде з підтримкою України на тлі ситуації в Ізраїлі: у Єврокомісії зробили заяву

Україна-ЄС. Фото: з відкритих джерел

Представник ЄК наголосив, що на допомогу ЄС Україні, яка продовжує протистояти широкомасштабній військовій агресії РФ "ніщо і в жодному разі не вплине".

"У цьому не може бути жодного сумніву", — наголосив Мамер.

Також він звернув увагу, що у своїй заяві у суботу, 7 жовтня, президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн "ще раз підтвердила: ми коштуємо з українським народом стільки, скільки потрібно в конфлікті проти Росії".

Водночас, представник зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петер Стано додав, що на завтрашній екстреній зустрічі міністри закордонних справ країн ЄС обговорять ситуацію в Ізраїлі, і "якою має бути відповідь Євросоюзу в цьому контексті".

На його думку, Москва прогнозовано намагатиметься використати для своєї кампанії проти України "все, що відбувається в міжнародній сфері".

"Але це не означає, що увага Євросоюзу буде перефокусована від України", – заявив Стано.

Читайте також на порталі "Коментарі" — триває третя доба з атаки бойовиків ХАМАС на Ізраїль. Спливають моторошні дані про масові розстріли та захоплення у заручники людей на молодіжному фестивалі поблизу сектору Газа. Посол Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив, що потрібно знищити ХАМАС, переговори неможливі. При цьому в Армії оборони Ізраїлю (ЦХАЛ) зазначають, що на півдні Ізраїлю вже понад дві доби тривають запеклі бої, а по Газі завдаються масовані ракетні та бомбові удари. Які основні висновки можна зробити зараз? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся з цими питаннями до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини