Головна Новини Світ ЄС Що буде з російсько-фінським проектом з будівництва АЕС: розповів президент Фінляндії
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з російсько-фінським проектом з будівництва АЕС: розповів президент Фінляндії

Президент Фінляндії заявив, що визнання Росією псевдореспублік на території України вплине на їх співпрацю з РФ

22 лютого 2022, 21:45 comments1553
Поділіться публікацією:

Глава Фінляндії висловився 22 лютого про те, що вчинок російської Держдуми щодо України не залишить без уваги. За його словами, остаточне рішення, чи продовжувати співпрацю в реалізації спільного проекту з РФ прийматиме уряд. Про це пише Reuters.

Що буде з російсько-фінським проектом з будівництва АЕС: розповів президент Фінляндії

Фото ілюстративне / Pixabay

Президент Саулі Нііністо сказав, що найближчим часом влада дасть оцінку спільному фінсько-російському проекту з будівництва атомної електростанції. Планувалося розмістити об'єкт на північному заході Фінляндії.

Дозвіл на реалізацію цього проекту надаватиме уряд країни. Поки що президент не повідомив, що проект зупинено чи щодо нього буде прийнято якісь подібні рішення. Припущення щодо подальших дій Фінляндії він також не висловив.

Станція — це спільний проект консорціуму фінських комунальних підприємств та дочірньої компанії "Росатом", що володіє 34% акцій. Фінляндія готувалася до запуску підприємства останні 10 років. З російською компанією вони співпрацювали 8 років. Тепер доля цього проекту буде вирішуватися урядом.

Як повідомляв портал "Коментарі", Україна проходитиме тест ізоляції енергосистеми. До таких дій вдаються, щоб перевірити, як працюватиме енергосистема в ізольованому режимі протягом кількох днів. Без проходження тесту Україна не зможе отримати енергетичний безвіз з Європою та підключитися до її енергомережі.

Також ми писали, що Швеція та Фінляндія не є членами НАТО. Однак в 2021 році президент Фінляндії Саулі Ніїністе висловився про можливість вступу до Альянсу. Також він наголосив, що Росія не може вирішувати за інші країни який зовнішньополітичний курс їм обирати. Сполучені штати заявили, що будуть раді обговорити з політичними лідерами Фінляндії та Швеції питання їх приєднання до Альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини