Головна Новини Світ Європа Країни півночі хочуть в НАТО: що відповіли в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Країни півночі хочуть в НАТО: що відповіли в США

В США відповіли про можливий вступ Фінляндії та Швеції до НАТО

12 січня 2022, 09:15 comments1342
Поділіться публікацією:

Під час виступу на прес-брифінгу 11 січня заступниця Державного секретаря США Вікторія Нуланд висловилася щодо вступу країн північної Європи до НАТО. За її словами, Сполучені штати раді обговорити з політичними лідерами Фінляндії та Швеції питання їх приєднання до Альянсу.

Країни півночі хочуть в НАТО: що відповіли в США

Країни півночі ще розглядають можливість вступу до НАТО, фото з відкритих джерел

Нуланд наголосила, що ці дві країни мають високий рівень життя, тож "розмова з ними буде не такою, як з країнами, що мають проблеми з корупцією, реформами та демократичною стабільністю". Втім, чиновниця наголосила, що заявок про вступ від Швеції та Фінляндії не надходило.

Ці дві країни не є членами НАТО. Однак в 2021 році президент Фінляндії Саулі Ніїністе висловився про можливість вступу до Альянсу. Також він наголосив, що Росія не може вирішувати за інші країни який зовнішньополітичний курс їм обирати.

За словами Ніїністе, вимоги Росії були пред'явлені до США та НАТО, однак вони ставлять під питання суверенітет кількох країн ЄС, зокрема Швеції та Фінляндії. Міністр оборони країни заявляв, що наразі питання про вступ не стоїть на порядку денному. Однак все більше громадян висловлюються "за" приєднання до Альянсу.

Як повідомляв портал "Коментарі", РФ висунула вимоги, які не можна виконати. В ефірі телеканалу "Рада" експерти висловили свою думку щодо можливої військової експансії Росії, чому НАТО підтвердило свої позиції щодо ультиматуму Кремля й чого чекати від перемовин.

Ми писали, що політолог пояснив чого бояться країни Заходу й що насправді лякає Європу і НАТО. Політолог Ростислав Балабан в ефірі телеканалу "Рада" озвучив прогнози на робочий тиждень, протягом якого мають відбутися переговори між Росією та Заходом з питань безпеки в Європі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини