Головна Новини Світ ЄС Що чекає на Росію за ракетний удар по Україні: реакція ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на Росію за ракетний удар по Україні: реакція ЄС

Боррель заявив, що винні в ударі по Україні відповідають

22 березня 2024, 15:52 comments9950
Поділіться публікацією:

Як і після попередніх ракетних атак по Україні з боку РФ, партнери по ЄС обмежилися загальними заявами. Подібне прозвучало і від голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля, який заявив, що винні у сьогоднішньому ударі по Україні відповідають, але про конкретні кроки ЄС нічого не сказав. Як повідомляє портал "Коментарі", своє повідомлення топ-дипломат ЄС опублікував у Twitter (X).

Що чекає на Росію за ракетний удар по Україні: реакція ЄС

Жозеп Борель. Фото: з відкритих джерел

"Росія продовжує жорстокі напади на населення України, завдаючи нічних ударів з безпілотників і ракет по об'єктах енергетичної інфраструктури, вбиваючи і ранячи десятки людей, ставлячи під загрозу безпеку Запорізької атомної електростанції", — заявив Жозеп Боррель.

Водночас Боррель наголосив, що всіх винних в атаці по Україні буде притягнуто до відповідальності.

"Це потрібно зупинити! Усіх винних буде притягнуто до відповідальності", — заявив він.

Зазначимо, в ніч проти 22 березня Україна пережила чергову масовану ракетну атаку з боку РФ. На відміну від тієї, що сталася на день раніше, коли ціллю став Київ, тепер летіло по інших містах, причому ціллю стали енергетичні об'єкти. Чому все відбувається саме зараз? Які основні висновки можна зробити зараз? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вже традиційно, як і під час попередніх ракетних ударів по Україні, у Міноборони РФ вигадали цинічне виправдання масштабній атаці на об'єкти української енергетики 22 березня. Відомство Сергія Шойгу стверджує, що це була нібито відповідь на рейд російських добровольців на територію РФ. Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ у Telegram.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини