Головна Новини Світ ЄС Що насторожує у відносинах із Польщею: у Єврокомісії натякнули, хто гальмує процеси
commentss НОВИНИ Всі новини

Що насторожує у відносинах із Польщею: у Єврокомісії натякнули, хто гальмує процеси

Багато що тепер залежить від польського уряду

9 березня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:

Київ має всі шанси домовитися з Варшавою про деблокаду кордону без усього того, що зараз відбувається на польсько-українському кордоні. Все залежить від політичної волі чиновників. Насамперед усе залежить від польського уряду, який має продемонструвати своє бажання врегулювати кризу, а не лише робити гучні заяви. бажання щось робити. На прикладі Румунії очевидно, що запровадити ефективну модель дозволів на експорт – не якесь нерозв'язне завдання. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УНІАН" розповів виконавчий віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс.

Що насторожує у відносинах із Польщею: у Єврокомісії натякнули, хто гальмує процеси

Валдіс Домбровскіс. Фото: із відкритих джерел

"Що ж, я вважаю, що, якби до цієї ситуації підходили раціонально, вона вже була б вирішена. Це не якесь нерозв'язне завдання. Ми це бачимо на прикладі Румунії, яка, за участю Єврокомісії, запровадила модель запровадження дозволів на експорт . І ми бачимо, що вона працює", — сказав чиновник.

Він упевнений, що шляхи вирішення проблеми є і вони відомі як Києву, так і Варшаві, але необхідно, щоб уряд Польщі виявляв бажання її вирішити.

"Польща вже заборонила імпорт українського зерна, тому проти чого там протестують фермери?", — запитує єврочиновник.

За його словами, зараз Єврокомісія намагається вести з поляками стратегічний діалог, вжили деяких короткострокових заходів. Робота з цього напряму триває.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Дональд Туск відреагував на протести фермерів: каже, що Польща хоче допомогти Україні, але є нюанс.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається між Україною та Польщею: як припинити тривалу кризу. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу детально проаналізували ситуацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини